Hozzávalók a leveshez: 25 dkg gomba, 1-1 szál fehérrépa és sárgarépa, petrezselyemzöld, 1 kisebb vöröshagyma, só, olaj, liszt, néhány szelet piros paprika,
a galuskához: 1 tojás és liszt.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a répákat és a gombát is megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Először a hagymát pároljuk meg az olajon, majd hozzáadjuk a gombát és a répákat. Együtt pároljuk még, majd megszórjuk egy-két kiskanál liszttel, sózzuk, felöntjük vízzel, és beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Adhatunk hozzá egy kevés ételízesítőt is. (Én házilag szárított és darált, vegyes zöldségőrleménnyel szoktam ízesíteni, ami fehér- és sárgarépa, zeller, hagyma, paprika, paradicsom felhasználásával készül ősszel.)
Amikor már jó félig megpuhult, adhatunk hozzá néhány szelet vagy karika piros húsú paprikát, amitől szép színes, és finomabb ízű lesz a levesünk.
Ha készre főtt, egy tojásból - kis sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz - galuskát készítünk, és a forró levesbe szaggatjuk. Már csak annyi ideig főzzük, amíg a galuskák készre nem főnek.
A felaprított hozzávalók |
A zöldségek és a gomba párolása |
Főzés közben |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése