Hidegtálként .... |
... és rántott gomba köreteként |
Ennek a krumplisalátának a receptjét is a már régebben említett planétás sorozat között találtam, amit egy kis borsóval és paprikával dobtam fel, ettől kicsit színesebb, mutatósabb és persze ízletesebb lett a salátám.
Hozzávalók: krumpli, kevés borsó és színes húsú paprika, majonéz, tejföl, só, bors, porcukor, mustár, citromlé, tej, zselatin.
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, a borsót és a paprikát külön főzzük meg.
A majonézből és a tejfölből tartármártást készítünk, borssal, citromlével, cukorral, mustárral ízesítjük, és belekeverjük a megfőtt zöldségeket.
A tejben elkeverjük a zselatint, a tasak leírása szerint megfőzzük az aszpikot, még melegen a zöldséges masszához keverjük, és hideg vízzel kiöblített tálkákba töltjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk jól kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk belőlük.
Nagyon mutatós hidegtálon, salátalevelekre fektetve (ami nekem most nem volt itthon), például sonkafélékkel, esetleg uborkával, retekkel díszítve, de rántott gomba, rántott hal, vagy rántott karfiol mellé is kitűnő garnírung, amikor majonézt vagy tartármártást is tálalhatunk még mellé .
A majonézből és a tejfölből tartármártást készítünk, borssal, citromlével, cukorral, mustárral ízesítjük, és belekeverjük a megfőtt zöldségeket.
A tejben elkeverjük a zselatint, a tasak leírása szerint megfőzzük az aszpikot, még melegen a zöldséges masszához keverjük, és hideg vízzel kiöblített tálkákba töltjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk jól kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk belőlük.
Nagyon mutatós hidegtálon, salátalevelekre fektetve (ami nekem most nem volt itthon), például sonkafélékkel, esetleg uborkával, retekkel díszítve, de rántott gomba, rántott hal, vagy rántott karfiol mellé is kitűnő garnírung, amikor majonézt vagy tartármártást is tálalhatunk még mellé .
A fent látható három kis pudingos formában készítettem, ehhez a mennyiséghez az aszpikot 2 púpozott kiskanál zselatinból és 1 dl tejből főztem, a többi hozzávalót sajnos nem mértem.
Nagyon mutatós! raktározom az ötletet. :)
VálaszTörlésKöszi Petra, csak a kiborításnál kell óvatosan bánni vele, hogy a formája szép maradjon.
VálaszTörlésNagyon szép és érdekes, tetszik! Szerintem fincsi is! Szépen tálaltad! :)
VálaszTörlésÉva írta.......
VálaszTörlésRemek dolgokat tudsz elővarázsolni, majd elkészíteni is!
Ez a jó, szép, kis hidegtál megállná helyét akár milyen ünnepi
alkalomra is!
Gratulálok
Köszönöm, valóban finom volt, és mutatós is :)
VálaszTörlésRemekül mutat, hidegtálon is nagyon szép lehet:) Például húsvétra:)
VálaszTörlésNagyon jól mutat, guszta ! Nekem is az jutott eszembe hogy akár már húsvéti asztalra is mennyire szép lenne! Finom is lehetett akár kukoricával akár a gombával szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésDe jó, ötletes, szép, és tutira az íze is szuper!
VálaszTörlésNagyon szép, precíz, én őzgerincben szoktam dermeszteni, ez meg már ki is van porciózgatva, ötletes és mutatós :)
VálaszTörlésSzeretem a salátákat, a tied pedig különösen gusztán van tálalva! Nagyon étvágygerjesztő! :)
VálaszTörlésTrollanyu, Éva, Lilla, Vicuska, Hannka, köszönöm!
VálaszTörlés