Hozzávalók: 30 dkg marhahús, 25 dkg zöld hüvelyű zöldbab, 40 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma, olaj vagy zsír, liszt, tejföl, ízlés szerint pirospaprika, köménymag, 1-2 babérlevél.
Elkészítése:
A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, együtt pirítjuk, mintha pörköltet készítenénk. Megszórjuk a paprikával, felengedjük vízzel, sózzuk, a babérlevéllel és a köménymaggal félig-háromnegyedig puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szintén kockára vágott krumplit, és együtt főzzük tovább. Közben a zöldbabot külön sós vízben puhára pároljuk, annyira, hogy kicsit ropogós maradjon, és a kész leveshez öntjük. A végén 1-2 kanál tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Tálaláskor a tetejére tejfölt locsolunk.
Csak most készítettem először palóclevest, de nagyon ízlett, valószínű fogok máskor is ilyet főzni. Most fagyasztott zöldbabot használtam, majd ha lesz friss, abból biztos még finomabb lesz.
Csak most készítettem először palóclevest, de nagyon ízlett, valószínű fogok máskor is ilyet főzni. Most fagyasztott zöldbabot használtam, majd ha lesz friss, abból biztos még finomabb lesz.
Igazán tartalmas leves, nagyon tetszik!
VálaszTörlésKöszi, Lilla! A hús és a bab nagyon finom volt együtt.
VálaszTörlésEgyik kedvenc levesem, imádom!!! És Nálam egy díj vár Rád :)
VálaszTörlésKöszönöm Zsu, nagyon kedves vagy, hogy gondoltál rám!
VálaszTörlésMég nem ettem ilyen levest, de kiváncsi vagyok már rá:)
VálaszTörlésEddig én sem ettem, de már hallottam róla régebben is, csak idegenkedtem tőle. Úgy néz ki nem kellett volna :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki.Nagy kedvencünk a palóc leves, csak mi palócgulyásnak nevezzük:)
VálaszTörlésEgyik kedvenc levesem, szívesen elfogadnék egy tányérkával a tiedből! Jól néz ki! :)
VálaszTörlésMi is szeretjük ezt a leveskét, bográcsban is szoktuk főzni.
VálaszTörlésKöszi a kirándulós tippet, nincs is messze tőlünk. Csak az autóból szoktam megcsodálni a vidéket, közelről még nem néztük meg magunknak. Addig is megnézem a képeket!
Júj, ez nagy kedvencünk! :) Annyi különbséggel készítjük, hogy nem a végén tesszük rá a tejfölt a tányéron, hanem még a főzés végén + még rottyantunk rajta egyet.
VálaszTörlésLényeg, hogy nálad is megkívántam, mert csuda jól néz ki! :)
Nekem is kedvencem! Olyan gyönyörű zöld színű a babod, mintha frissen szetted volna a kertedben :)
VálaszTörlésTrollanyu, Hannka, Gerdi, Gabriella, Vicuska, köszönöm.
VálaszTörlés:D melléütöttem siettemben- szeDted!
VálaszTörlés