Mindenkinek szép március 15-i ünneplést kívánok! |
A kész torta |
A felvágott torta |
És egy szelet közelebbről |
Március 15-re valamilyen különleges, alkalomhoz illő édességet szerettem volna készíteni. Piros és zöld ételfestékem volt, már csak valami fehéren kellett gondolkodnom, így esett a választás a joghurtra és az ananászra.
Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 3-3 evőkanál cukor és liszt, mandula aroma, zöld ételfesték,
a joghurtos töltelékhez: 1 nagy natúr joghurt (375 gramm), 2 dl tejszín, ízlés szerint porcukor és citromlé, 5 kiskanál zselatin, 1 friss ananász, vagy konzerv,
a tetejére: cseresznye befőtt, 1 zacskó piros tortazselé, ízlés szerint cukor.
Elkészítése:
Először a tésztát készítettem el. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, hozzáadtam a kevés zöld festékkel elkevert sárgájákat, egy kevés mandula aromát, majd a cukrot és a lisztet. Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába öntöttem, és előmelegített sütőben megsütöttem.
Mostanában 2-3-szor vettem friss ananászt, mindegyik finom édes és zamatos volt, de ez a tortának szánt nem annyira. Ezért cukros vízben kicsit megfőztem. A joghurthoz kevertem a porcukrot, egy kis citromlével ízesítettem, majd az ananász főzőlevéből kb. 1-1,5 dl vettem, ebben főztem meg a zselatint. Még melegen a joghurtba kevertem, a tejszínt felvertem, és azt is hozzákevertem, valamint a kis darabokra összevágott ananászt is.
A már kihűlt piskótát visszahelyeztem a formába, beleöntöttem a joghurtos masszát, és hűtőszekrénybe tettem. Amikor már megdermedt, a tetejét beborítottam a cseresznyével, a tortazselét megfőztem a tasak utasítása szerint - szintén az ananász levéből -, egy kevés piros festéket még adtam hozzá, hogy erősebb színe legyen, és még melegen, mielőtt kezdett volna megdermedni, ráöntöttem a torta tetejére. Tálalásig hűtőszekrénybe tettem.
Mostanában 2-3-szor vettem friss ananászt, mindegyik finom édes és zamatos volt, de ez a tortának szánt nem annyira. Ezért cukros vízben kicsit megfőztem. A joghurthoz kevertem a porcukrot, egy kis citromlével ízesítettem, majd az ananász főzőlevéből kb. 1-1,5 dl vettem, ebben főztem meg a zselatint. Még melegen a joghurtba kevertem, a tejszínt felvertem, és azt is hozzákevertem, valamint a kis darabokra összevágott ananászt is.
A már kihűlt piskótát visszahelyeztem a formába, beleöntöttem a joghurtos masszát, és hűtőszekrénybe tettem. Amikor már megdermedt, a tetejét beborítottam a cseresznyével, a tortazselét megfőztem a tasak utasítása szerint - szintén az ananász levéből -, egy kevés piros festéket még adtam hozzá, hogy erősebb színe legyen, és még melegen, mielőtt kezdett volna megdermedni, ráöntöttem a torta tetejére. Tálalásig hűtőszekrénybe tettem.
A tészta sütés előtt |
A joghurtos töltelék és az ananász darabok |
Már a tésztán van a töltelék, és egy sor a cseresznyéből |
hát ez szenzációs!!
VálaszTörlésgratulálok:)))
Köszönöm, kedves druszám :)
VálaszTörlésEszméletlen jó lett!:)S milyen finom lehet..
VálaszTörlésÉva írta.......
VálaszTörlésÜdvözlöm ezt a hazafias Menyecskét,
aki ilyen édességgel köszönti március 15-két, a magyarság e szép
ünnepét!
Gratulálok: Éva
Köszönöm szépen mindenkinek!
VálaszTörlésDe szép:) Én is akartam kokárda habcsókokat készíteni, de az üzletben elfogyott a sűrített tej, így nincs miből készítenem, esetleg hétvégén, ha hoz a Párom Vásárhelyről:)
VálaszTörlésKöszönöm Kati, a tiéd is nagyon jó ötlet :)
VálaszTörlésNagyon ötletes, jól mutat és igen finom lehet!
VálaszTörlésMint minden mást ezt is nagyon ötletesen és szépen oldottad meg.Biztosan nagyon finom is,de gyönyörűen néz ki.Gratulálok hozzá. Persze a saját készitésű Torockói kézimunka is nagyon szép.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki ez a torta, igazán ötletes!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet, ünnepi hangulatú és még finom is! :)
VálaszTörlésTényleg nagyon ünnepies! Brávó!
VálaszTörlésÉLJEN MÁRCIUS 15 !!!
Gyönyrű lett:) Méltó ehhez a szép ünnephez:)
VálaszTörlésÉva, Lilla, Hannka, Juci, Trollanyu, köszönöm!
VálaszTörlésMindenkinek szép ünneplést kívánok!
Gratulálok a nemzetiszínű tortádhoz!
VálaszTörlésMutatós és biztosan nagyon finom is!
Kati, ez a gyönyörü torta, a három szinnel, igazán ünnepélyes, és nagyon finom az ananász, és a joghurtal. Nagyon ügyesen készitetted, és a teritő is nagyon szép!
VálaszTörlésMarisz, Elisabeth, köszönöm.
VálaszTörlésMost tévedtem ide, és maradok, ha megengeded, mert csuda finom és szép dolgokat találtam. Ez a torta gyönyörű! :)
VálaszTörlésKöszi Barbi, maradj nyugodtan :))
VálaszTörlésDe gyönyörű! Rég jártam nálad, mostanában nem sok időm van nézelődni, de most bepótolom az elmaradásomat... Nagyon sok finomságokat sütöttél-főztél mostanában. :)
VálaszTörlés