2012. március 6., kedd

Almás-paradicsomos csatni



A csatnit gyakran szoktam készíteni, finom, pikáns ízű mártás, sült húsokhoz kiváló ízesítő.

Hozzávalók: 4-5 db közepes méretű paradicsom, 2 db alma, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál cukor, ízlés szerint só, 1-2 késhegynyi kurkuma és fahéj, néhány szem kardamom mag, 1 jól púpozott teáskanál panch puran fűszerkeverék (összetétele: édeskömény, római kömény, mustármag, görögszéna, fekete hagymamag), chili por.

Elkészítése:
A csatni - ami egy indiai eredetű fűszeres mártás - elkészítése nagyon egyszerű. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a hámozott és feldarabolt almát és paradicsomot, megsózzuk, hozzákeverjük a panch puran fűszerkeveréket, ízesítjük a kurkumával és a fahéjjal, majd készre főzzük. Csak annyira főzzük, hogy az alma már puha legyen, de még kicsit darabos. Ha nagyon leveses lenne, egy kiskanál keményítővel besűríthetjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése