Amikor két héttel ezelőtt a vadas nyulat készítettem, csak a nyúl combjait használtam fel. Nyaka részéből - amin elég sok hús is volt - és a májából finom levest főztem, sok zöldséggel, hagyományos módon, mintha tyúk- vagy marhahúslevest készítenék.
Tettem bele sárga- és fehérrépát, zellert, karalábét, gombát, hagymát, fokhagymát és egy kisebb paradicsomot. Ezenkívül sokféle fűszerrel ízesítettem: borókabogyóval, szegfűborssal, fekete borssal, korianderrel, szerecsendióval, gyömbérrel, házi ételízesítővel (szárított zöldségőrlemény, ami a leveseknek szép színt ad), petrezselyem- és zeller zöldjével.
Metélt tésztával tálaltam.
Finomságos. :)))
VálaszTörlésDe jó lenne most egy kis nyúlhús. Finom lehet vele a leves.
VálaszTörlésKöszi lányok, finom volt a nyúlhús, levesnek hasonló volt, mintha csirkéből készítettem volna.
VálaszTörlés