Hozzávalók a sült húshoz: csontos nyúlgerinc szeletek, füstölt szalonna, zsír, só, őrölt bors, zsálya, rozmaring, tárkony,
a salátához: alma és cékla 1-1 arányban, majonéz, tejfölt, mustár, só, bors, citromlé, porcukor.
Elkészítése:
A húst sóztam, megspékeltem a szalonnával és befűszereztem. Egy tűzálló tálat kikentem zsírral, belehelyeztem a hússzeleteket, aláöntöttem egy kis vizet, és lefedve sütőbe tettem. A sütés vége felé levettem a tál fedelét, hogy a hús kicsit megpiruljon, és még tettem szalonnaszeleteket a húsra is, csak elfelejtettem lefényképezni vele :(
A salátához a céklát előzőleg megfőztem, majd amikor kihűlt nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Az almát is hasonlólépen lereszeltem, és meglocsoltam egy kis citromlével. Majonézből és tejfölből tartármártást készítettem, mustárral ízesítettem, sóztam és borsoztam. Ebbe a mártásba kevertem a lereszelt almát és céklát. Nagyon szép színű lett a céklától, kicsit pikáns ízű, jól illet a nyúlhoz. Mellé krumplikroketteket sütöttem még.
Mindegyik megállja a helyét egyéb társítással is- a hús, a saláta és a krokett is.Egyik jobb, mint a másik- tetszik!!! :)
VálaszTörlésÉva írta..........
VálaszTörlésEz igen! Van vele munka elég!
De aztán tányérra kerül egy szép
virágos, gusztusos, kívánatos ebéd!
Gratulálok és jó étvágyat hozzá.
Gondolom, hogy az már meg is volt?
Köszönöm mindkettőtöknek. Valóban, már elfogyott, régebben csináltam, de gondoltam most húsvét közeledtével aktuálisabb lesz.
VálaszTörlésHú de szerencsés vagy, hogy ennyi nyulat tudsz főzni:) Ez a társítás szuper kinézetre, az ízét pedig hozzáképzelem:)
VálaszTörlésEgyetértek Vicuskával, külön-külön is jöhetne bármelyik, nagyon guszta! :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Szívesen megkóstolnám mert még nyulat én nem készítettem!Nagyon finom lehet így együtt !
VálaszTörlésImádjuk a nyulat, nagyon klassz ez az elkészítési mód is!
VálaszTörlésKöszi mindenkinek.
VálaszTörlésTrollanyu, ez a nyúl még az a nyúl, amit februárban vettem, a combjaiból készült a vadas, aprólékból leves, most pedig a gerincéből sült.
Hannka, Lilla, köszönöm.,
Éva, egyszer kóstoljátok meg, finom. Elég gazdaságos, én is többfélét készítettem belőle, igaz nem vagyunk nagyétkűek :)
Hmmm, nagyon gusztusos!!
VálaszTörlésó, micsoda guszta tálalás! Nagyon szeretem a nyúlhúst, isteni finomságot készítettél. :)
VálaszTörlésMicsoda gyönyörüséges tálalás. A nyul a krumpli krokett, és a szép szinü cékla saláta...kimondottan Vasarnapi, vagy ünnepélyes finom ebéd.
VálaszTörlésNálunk itt véletlenül sem lehetne kapni nyulat...a fagyasztott fajta, meg sem közeliti, és borzasztóan drága. Igy vagyunk a kacsa hussal is, sajnos!
Hol vettétek a nyulat?
VálaszTörlésBiztos finom, omlós..Judit
Szilvi, Petra, Elisabeth, köszönöm!
VálaszTörlésJudit: a nyulat Óbudán, a Flórián üzlethez közeli piacon vettem. Lehet kapni egész nyulat és külön combokat is, valamint bárányhúst is.