2012. március 22., csütörtök

Nyúlkaraj almás céklasalátával


Hozzávalók a húshoz: csontos nyúlgerinc szeletek, füstölt szalonna, zsír, só, őrölt bors, zsálya, rozmaring, tárkony,
a salátához: alma és cékla 1-1 arányban, majonéz, tejfölt, mustár, só, bors, citromlé, porcukor.

A húst sóztam, megspékeltem a szalonnával és befűszereztem. Egy tűzálló tálat kikentem zsírral, belehelyeztem a hússzeleteket, aláöntöttem egy kis vizet, és lefedve sütőbe tettem. A sütés vége felé levettem a tál fedelét, hogy a hús kicsit megpiruljon, és még tettem szalonnaszeleteket a húsra is, csak elfelejtettem lefényképezni vele :(
A salátához a céklát előzőleg megfőztem, majd amikor kihűlt nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Az almát is hasonlólépen lereszeltem, és meglocsoltam egy kis citromlével. Majonézből és tejfölből tartármártást készítettem, mustárral ízesítettem, sóztam és borsoztam. Ebbe a mártásba kevertem a lereszelt almát és céklát. Nagyon szép színű lett a céklától, kicsit pikáns ízű, jól illet a nyúlhoz. Mellé krumplikroketteket sütöttem még.

13 megjegyzés:

  1. Mindegyik megállja a helyét egyéb társítással is- a hús, a saláta és a krokett is.Egyik jobb, mint a másik- tetszik!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Éva írta..........

    Ez igen! Van vele munka elég!
    De aztán tányérra kerül egy szép
    virágos, gusztusos, kívánatos ebéd!
    Gratulálok és jó étvágyat hozzá.
    Gondolom, hogy az már meg is volt?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm mindkettőtöknek. Valóban, már elfogyott, régebben csináltam, de gondoltam most húsvét közeledtével aktuálisabb lesz.

    VálaszTörlés
  4. Hú de szerencsés vagy, hogy ennyi nyulat tudsz főzni:) Ez a társítás szuper kinézetre, az ízét pedig hozzáképzelem:)

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek Vicuskával, külön-külön is jöhetne bármelyik, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta! Szívesen megkóstolnám mert még nyulat én nem készítettem!Nagyon finom lehet így együtt !

    VálaszTörlés
  7. Imádjuk a nyulat, nagyon klassz ez az elkészítési mód is!

    VálaszTörlés
  8. Köszi mindenkinek.
    Trollanyu, ez a nyúl még az a nyúl, amit februárban vettem, a combjaiból készült a vadas, aprólékból leves, most pedig a gerincéből sült.
    Hannka, Lilla, köszönöm.,
    Éva, egyszer kóstoljátok meg, finom. Elég gazdaságos, én is többfélét készítettem belőle, igaz nem vagyunk nagyétkűek :)

    VálaszTörlés
  9. ó, micsoda guszta tálalás! Nagyon szeretem a nyúlhúst, isteni finomságot készítettél. :)

    VálaszTörlés
  10. Micsoda gyönyörüséges tálalás. A nyul a krumpli krokett, és a szép szinü cékla saláta...kimondottan Vasarnapi, vagy ünnepélyes finom ebéd.
    Nálunk itt véletlenül sem lehetne kapni nyulat...a fagyasztott fajta, meg sem közeliti, és borzasztóan drága. Igy vagyunk a kacsa hussal is, sajnos!

    VálaszTörlés
  11. Hol vettétek a nyulat?
    Biztos finom, omlós..Judit

    VálaszTörlés
  12. Szilvi, Petra, Elisabeth, köszönöm!
    Judit: a nyulat Óbudán, a Flórián üzlethez közeli piacon vettem. Lehet kapni egész nyulat és külön combokat is, valamint bárányhúst is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...