2016. április 29., péntek

Karfiolkenyér - zöldséges-csirkemelles raguval megpakolva


Lányom hívta fel a figyelmem erre a finom karfiolos lepényfélére -  ITT találtuk -, melyet ehetünk magában is, aminek meglepő módon nincs is karfiol íze, nagyon finom, nekem olyan volt, mintha ez is egy darab párolt csirkemell lenne. De a zöldséges-csirkehúsos raguval megrakva még ízletesebb....

A kisült karfiolkenyerek, még feltét nélkül...


...és megpakolva minden jóval....


Hozzávalók nálam, 6 db 10-11 cm átmérőjű lepénykéhez: 2 bögre darabolt karfiol (kb. 38-40 dkg nyers karfiol), 2 tojás, 4 evőkanál liszt, só, bors, 1-2 csipetnyi őrölt szerecsendió, szárított morzsolt zsálya,
a húsos, zöldséges raguhoz: csirkemell, olívaolaj, só, bors, gyros fűszerkeverék, vöröshagyma, kaliforniai paprika, friss paradicsom, szárított morzsolt bazsalikom, só, bors, erős paprika vagy csili, por vagy krém formájában,
tálaláskor: friss bazsalikom levelek.

A karfiolt rózsáira szedtem, majd forrásban lévő sós vízbe tettem, és az újraforrástól számítva 2 percig főztem. Ezután leszűrtem, és rizsszem nagyságúra feldaraboltam. Hozzákevertem a tojásokat, a lisztet és a fűszereket, jól elkevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 10-11 cm átmérőjű halmokat raktam, a képen láthatóan. Hat darab lett belőle. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütöttem, majd megfordítottam őket, és még 7 percig sütöttem a másik oldalát is.
A húsos raguhoz a csirkemellet csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam, megszórtam gyros fűszerkeverékkel, és serpenyőben, nagy lángon, kevés olíva olajon, pár perc alatt készre sütöttem.
A hagymát, paprikát és paradicsomot karikára vártam, illetve feldaraboltam. Sóztam, borsoztam, megszórtam szárított bazsalikommal, és ezt is kevés olíva olajon pár perc alatt készre pároltam-sütöttem. Összekevertem a hússal, és erős paprikával ízesítettem.
A készre sütött lepénykék tetejére halmoztam a ragut, és friss bazsalikomlevelekkel tálaltam.

A karfiol darabolása

A lepénykék a tepsiben, sütés előtt....

....és sütés után

A zöldségek rövid ideig való párolása-sütése, és a hús sütése



5 megjegyzés:

  1. Nahát, ez nagyon finom és jól is néz ki. Imádom a karfiolt és a ragut is. Ezt kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Imádom a karfiolt, ki fogom ezt a lepénykét próbálni. :)

    VálaszTörlés
  3. Lívia, Verus, köszönöm! Próbáljátok ki, biztos ízlik majd :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...