Kicsit más, mint a hagyományos spagettik, de ez is nagyon finom...
Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 25-30 dkg főtt füstölt sonka és bacon vegyesen, só, 1-2 kanál olívaolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, szárított morzsolt oregánó és bazsalikom, 3,6-4 dl főző tejszín (két kis doboz), kb. két maroknyi reszelt sajt, aminek egy része lehet füstölt is,
a tetejére: ízlés reszelt sajt, ami szintén lehet füstölt, és friss bazsalikom.
a tetejére: ízlés reszelt sajt, ami szintén lehet füstölt, és friss bazsalikom.
Elkészítése:
A sonkát kockára, a bacont csíkokra vágtam, a fokhagymát összezúztam, és együtt az összeset olívaolajon megpirítottam. Hozzáadtam a reszelt sajtot, kicsit hagytam hogy olvadjon, aztán hozzáöntöttem a tejszínt és a morzsolt fűszereket. Egyet forraltam rajta, kicsit még hagytam a tűzön, hogy sűrűsödjön.
A tésztát kifőztem, összekevertem a sonkás szósszal, és már tálaltam is a finom friss bazsalikom levelekkel.
A tésztát kifőztem, összekevertem a sonkás szósszal, és már tálaltam is a finom friss bazsalikom levelekkel.
Nagyon guszta. Ezt mi is szeretjük.
VálaszTörlésA kifőtt tészta mindig jöhet, nagyon szeretjük minden változatban édesen, sósan. Ez is finom lehet.
VálaszTörlésAni, Lívia, köszönöm szépen!
VálaszTörlésA kedvencem! Annyira guszták a fotóid - főleg az alsó, hogy csorog a nyálam... :)
VálaszTörlésKöszönöm Gabriella!
Törlés