2016. május 2., hétfő

Afrikai harcsa korianderes tormamártással



Szeretjük a halakat, és mostanában próbálok sűrűbben az asztalra tenni belőlük. Ha lehet változatosan....

Hozzávalók a sült halhoz: afrikai harcsa szeletek, só, bors, esetleg halakhoz való fűszerkeverék, citromlé, kevés olíva olaj,
a tormamártáshoz: egy kis doboz főzőtejszínhez (1,8-2 dl) egy diónyi vaj, egy kiskanál liszt, 1-2 evőkanálnyi (vagy ízlés szerinti mennyiségű) ecetes torma, nálam most házi készítésű, só, ízlés szerint őrölt koriander, őrölt bors és egy-két csipetnyi őrölt szerecsendió.

Elkészítése:
A halat besóztam, borsoztam, fűszereztem, meglocsoltam citromlével, és fél óráig állni hagytam.
Közben elkészítettem a tormamártást. A vajat felolvasztottam, megpirítottam benne a lisztet, felöntöttem a tejszínnel, sóztam, fűszereztem. Hozzákevertem az ecetes tormát, felforraltam, kis lángon rövid ideig főztem, hogy kicsit sűrűsödjön. 
Ezután kevés olíva olajon a halszeletek mindkét oldalát teflon serpenyőben megsütöttem. Nagyon hamar elkészül.
A mártással a tányérokban locsoltam meg a kisült halszeletek, amire még frissen őrölt koriandert szórtam, és párolt-sült zöldségekkel tálaltam, melynek elkészítése itt tátható.




5 megjegyzés:

  1. Biztosan finom és egészséges ebéd volt.
    Így a hal fogyasztást is kissé emelted, mert keveset eszünk, mondják
    az okosok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Igen, kevés halat eszünk, országosan is, és ha a saját családunkat nézem, akkor is. Úgyhogy nem csak az okosok mondják, hanem én is tudom ezt.... :-) Jó lenne hetente legalább egyszer halat enni, próbálom, de nem mindig sikerül.

      Törlés
  2. Nagyon guszta a színes zöldséggel. :)

    VálaszTörlés
  3. Annyira guszta! Kell nekem ilyet reggelizés előtt nézegetni... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabriella, de talán reggelire sem rossz :-)

      Törlés