Egy újabb saját ötletből született torta... |
Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 1 kiskanál kukoricakeményítő, 6 evőkanál cukor, kb. 2 kiskanál cukrozatlan kakaópor, 1 mokkáskanál sütőpor,
a krémhez: 10 dkg tejcsokoládé, 2 dl Hulala, 3 kiskanál zselatin, ízlés szerint porcukor,
a tésztarétegek közé: nutella
a tetejére: 2 narancs, 2 dl narancslé, 1 átlátszó tortazselé.
a krémhez: 10 dkg tejcsokoládé, 2 dl Hulala, 3 kiskanál zselatin, ízlés szerint porcukor,
a tésztarétegek közé: nutella
a tetejére: 2 narancs, 2 dl narancslé, 1 átlátszó tortazselé.
Elkészítése:
Először a tésztát készítettem el. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. Egyenként hozzáadtam a sárgájákat, majd a cukrot, a keményítőt, végül a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, lisztezett csatos formában előmelegített sütőben megsütöttem.
Ezután elkészítettem a krémet. A zselatint (Horváth Rozi féle) kevés vízben megfőztem, kicsit hagytam hűlni. Közben a Hulalát felvertem, ízlés szerint cukroztam, hozzáadtam a gőz fölött felolvasztott csokoládét, majd hozzákevertem a megfőtt zselatint.
A már kihűlt tésztát három felé vágtam. Visszahelyeztem köré a forma oldalát. Az alsó és a középső tésztalapot - bár nem látszik rajta, de ott van - megkentem nutellával és a csokis habos krémmel.
Tetejét kiraktam a narancsdarabokkal. Nekem sajnos csak egy volt otthon, így kicsit ritkán kerültek rá. A narancslével megfőztem a tortazselét és ráöntöttem.
Hűtőbe tettem, 1-2 óra múlva levettem a forma oldalát, majd mikor már kellően lehűlt a torta, tálaltam.
Ezután elkészítettem a krémet. A zselatint (Horváth Rozi féle) kevés vízben megfőztem, kicsit hagytam hűlni. Közben a Hulalát felvertem, ízlés szerint cukroztam, hozzáadtam a gőz fölött felolvasztott csokoládét, majd hozzákevertem a megfőtt zselatint.
A már kihűlt tésztát három felé vágtam. Visszahelyeztem köré a forma oldalát. Az alsó és a középső tésztalapot - bár nem látszik rajta, de ott van - megkentem nutellával és a csokis habos krémmel.
Tetejét kiraktam a narancsdarabokkal. Nekem sajnos csak egy volt otthon, így kicsit ritkán kerültek rá. A narancslével megfőztem a tortazselét és ráöntöttem.
Hűtőbe tettem, 1-2 óra múlva levettem a forma oldalát, majd mikor már kellően lehűlt a torta, tálaltam.
Narancs, csoki hm.... csodásan néz ki. :) Én hulalát nem használok, bár keményre felverődik, mű íze van. Tejszínnel egyszer elkészítem. :)
VálaszTörlésKöszönöm! A hulalát én szeretem, jól fel lehet verni, és ízre sem rossz, nekünk :-) Használtam már másfajta növényi habot is, azok tényleg műízűek voltak :-) Az igazi tejszín persze jobb, csak az nekem mindig olyan nagyon lágy lesz, nem marad meg rendesen a krém tőle...
TörlésNagyon jól néz ki és biztos, hogy finom is.
VálaszTörlésKöszönöm! Finom volt :-)
TörlésAz a vastag krémréteg...ahhh...irtó jól néz ki! <3
VálaszTörlésKöszi szépen!
TörlésJaj, hogy ez a torta milyen szép és mennyire finom lehet... Úgy ettem volna belőle egy szeletet, annyira kínálja magát. :)
VálaszTörlésKöszi! Szívesen megkínáltalak volna... :-)
TörlésTényleg nagyon finom ez a torta.
VálaszTörlésMikor fognak olyant is kitalálni, hogy mindjárt kínálható, kóstolható
is lehetne ez a finomság?????????
Köszönöm, nagyon finom volt!
TörlésA zselének és a krémnek kicsit állnia, hűlnie, "összeérnie" kell, de az az egy-két óra pihenési idő nem sok....
Nagyon-nagyon jól néz ki ez a torta! Szívesen megkóstoltam volna! :)
VálaszTörlésKöszönöm Marcsi! Szívesen megkínáltalak volna :-)
Törlés