Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 kiskanál cukor, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna, só, pár csepp ecet és 10 dkg krémsajt,
a teteje megkenéséhez: 1 tojás, rá reszelt trappista sajt, lenmag és/vagy köménymag.
a teteje megkenéséhez: 1 tojás, rá reszelt trappista sajt, lenmag és/vagy köménymag.
Elkészítése:
A lisztet sózzuk, majd hozzáadjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt, a tojást, a pár csepp ecetet és a szódabikarbónát. Jól átgyúrjuk, majd kisodorjuk. A margarint 4-5 evőkanál liszttel elkeverjük, és a kisodort tésztára kenjük. Háromrét hajtogatjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt kb. 25 x 35 cm nagyságúra kisodorjuk és a felére rákenjük a krémsajtot. A tészta mások felét ráhajtjuk - ekkor már nem pihentetjük -, megkenjük tojással, meghintjük a sajttal és feldaraboljuk. Tepsibe tesszük, és tetszés szerint megszórjuk köménymaggal, lenmaggal. Előmelegített sütőben szép piros barnára sütjük.
Ha kicsit dülöngélnek az nem baj, azt jelenti hogy jól megkelt....
Ha kicsit dülöngélnek az nem baj, azt jelenti hogy jól megkelt....
A kisodort tésztára rákenjük a margarint és háromrét hajtogatjuk |
A hajtogatott és már megkelt tészta |
Újra kisodorjuk és a felét megkenjük a krémsajttal |
Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal, majd feldaraboljuk |
A tepsiben, sütés előtt |
VálaszTörlésÉv küldi:
Finom lehet?
A héten minden nap találkoztam egy újabb pogácsa recepttel, ami jó, mert nagyon szeretjük. Ezt a verziót is kifogom próbálni. :)
VálaszTörlésJaj, de jól néznek ki a pogácsáid, Katalin!
VálaszTörlésMost éhes vagyok (uzsonnaidő van), jó lenne ha itt az én asztalomon lenne ez a tányér pogácsa! :)
Katalin kedves, ezek gyönyörűek:) Úgy megennék egyet belőlük:)
VálaszTörlésKöszi lányok! Legközelebb küldök nektek is belőle :)
VálaszTörlésA pogácsa nálunk is nagy kedvenc. Szeretem variálni bennük az ízeket, hasonló alaptésztákból számos variáció készíthető....
Kedves Katalin,írtam levelet :) várom válaszod!
VálaszTörlésEz biztosan nagyon finom lett, régen imádtam - most is szeretem, csak már nem eszem :)
VálaszTörlés