Finom almatortát "főztem" a hétvégén, mivel ez a torta sütés nélkül készült. Csak a töltelékét kellett megfőznöm és összeállítani, aztán várni, hogy meg lehessen kóstolni...
Hozzávalók a tésztához: babapiskóták,
a töltelékhez: 1 kg alma, 2 dl víz, 2 csomag vanília pudingpor, 2,5 dl tej, kb. 15 dkg cukor, ízlés szerint fahéj (lehet elég sok, hogy jól lehessen érezni), fél citrom héja és leve,
a tetejére: a tejszínhabhoz 2 dl tejszín (növényi habalap) és 1-2 kanál porcukor, csokoládé reszelék.
a tetejére: a tejszínhabhoz 2 dl tejszín (növényi habalap) és 1-2 kanál porcukor, csokoládé reszelék.
Elkészítése:
Egy kapcsos tortaformát (18-20-22 cm átmérőjűt használhatunk, attól függően, hogy milyen magas tortát szeretnénk) szorosan kiraktam babapiskótával.
Az almát lereszeltem és puhára pároltam 2 dl vízben. A pudingporokat elkevertem a tejben, és az almához kevertem, majd sűrűsödésig főztem. Hozzáadtam a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat és a citromléből annyit, hogy kellemes íze legyen tőle. Jól elkevertem, és így melegen a piskótára öntöttem a felét. Újabb piskótasor következett, majd az almás töltelék másik fele. Egy éjszakára a hűtőbe tettem. De mindenképpen kell annyi időt várni, hogy kellően megszilárduljon.
Ekkor levettem a forma oldalát. A tejszínt felvertem a porcukorral, a torta tetejére simítottam - úgy hogy kicsit borzas legyen a teteje -, és csokoládét reszeltem rá.
Fázisképeket sajnos nem készítettem, mert siettem vele, de nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!
Az almát lereszeltem és puhára pároltam 2 dl vízben. A pudingporokat elkevertem a tejben, és az almához kevertem, majd sűrűsödésig főztem. Hozzáadtam a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat és a citromléből annyit, hogy kellemes íze legyen tőle. Jól elkevertem, és így melegen a piskótára öntöttem a felét. Újabb piskótasor következett, majd az almás töltelék másik fele. Egy éjszakára a hűtőbe tettem. De mindenképpen kell annyi időt várni, hogy kellően megszilárduljon.
Ekkor levettem a forma oldalát. A tejszínt felvertem a porcukorral, a torta tetejére simítottam - úgy hogy kicsit borzas legyen a teteje -, és csokoládét reszeltem rá.
Fázisképeket sajnos nem készítettem, mert siettem vele, de nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!
A torta felszeletelés előtt.... |
...aztán gyorsan fogyott |
Most én pedig egy ilyen habos sütire vágyom, barterezzünk? Nagyon finom lehet, guszta !
VálaszTörlésOK, beleegyezem :)
VálaszTörlésNagyon guszta és tudom is, hogy finom, nálunk is szokott készülni! :) Szép hétvégét! :)
VálaszTörlésDe szép, szerintem nekem is nagyon ízlene:)
VálaszTörlésKöszi Hankka, megnéztem a tiédet, hasonló csak az sokkal szebb mint az enyém :)
VálaszTörlésKati köszi neked is, szerintem is ízlene neked is :)
Nagyon jól néz ki, finom minden ami almás..:)
VálaszTörlésNagyon ötletes. Igen jól néz ki, én most fogok nekiállni almát reszelni, aztán meg a fagyasztóba, hogy télre is legyen belőle :)
VálaszTörlésHú de jól néz ki, már a látvánnyal is jóllaktam:) Nálam is almás készült tegnap, az is gyorsan fogyott:)
VálaszTörlésJudit, Lilla, Trollanyu köszi nektek is!
VálaszTörlésNagyon kívánatos! Én is készítettem már hasonlót, így tudom, mennyire finom!
VálaszTörlésNagyon finomakat készítesz, bármelyik ételedre csak ezt tudom mondani. Ugyanis ami kívánatos házi készítésű, az csak jó lehet. És Te mindegyiket csoda gusztán készíted és tálalod, gondolom, hogy a családod nem nagyon tud ellenállni vagy nem is akar, igaz?
VálaszTörlésHűha, ez nagyon finom lehetett. Olyan jók a fotók, rögtön arra gondoltam, hogy de benyúlnék a képernyőbe egy villával... :)
VálaszTörlésGerdi köszi..
VálaszTörlésLívia köszönöm a szép sorokat....
Gabriella, köszi. Jó is lenne néha "letölten" a gépről pár finomságot :)