A leves a tálban..... |
Hozzávalók a leveshez: egy fél csirkemell, 2-3 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, egy kis marék borsó, 1 kisebb hagyma, egy-egy darabka zellergumó és karalábé, petrezselyem zöldje, 1 szál lestyán, 1 kiskanálnyi szárított, darált házi ételízesítő, 1-2 késhegynyi kurkuma vagy sáfrány, hogy szép színe legyen, só, olaj, 1-2 evőkanál tejföl, 1-2 kiskanál liszt,
a vajgaluskához: 1 tojás, annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, só és egy jó evőkanálnyi vaj.
a vajgaluskához: 1 tojás, annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, só és egy jó evőkanálnyi vaj.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a feldarabolt zöldséggel kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott húst, az egészet még egy kicsit dinszteljük, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, fűszerezzük, készre főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a levest.
Közben megkeverjük a vajgaluskának való tésztát a hozzávalóiból, és kiskanállal a levesbe szaggatjuk. A galuskák pár perc alatt készre főnek, és finom tartalmas leves lesz belőle.....
.....és a tányérban |
Utoljára talán akkor ettem ilyet, mikor a nagymamám főzött, nagyon finom, kedvenc leveseim egyike volt:)
VálaszTörlésKöszi, én is rég főztem utoljára :)
VálaszTörlésEz a leves szerintem egy remekmű, én legalábbis imádom :)
VálaszTörlésEjha de finom lehet!
VálaszTörlésÉn utoljára akkor ettem ilyet amikor a házinénink Kolozsváron készítette nekünk:) Imádtuk a barátnőmmel együtt:)
VálaszTörlésNagyon guszta:)
Nagyon finom levest főztél! A vajgaluska számomra újdonság, de legalább van egy ötletem, milyen levest főzzek legközelebb:-)
VálaszTörlésKöszi lányok, örülök hogy nektek is tetszik :) Bevallom, vajgaluskát én is csak most készítettem először, de finom lett....
VálaszTörlésNagyon finom lehet, jól néz ki a fotókon! :) A galuskába én sem szoktam vajat tenni, de ki fogom próbálni, így is biztosan finom! :)
VálaszTörlésHmmm... de finomságos lehet. :P
VálaszTörlés