2013. október 14., hétfő

Csirkebecsinált vajgaluskával

A leves a tálban.....

Hozzávalók: egy fél csirkemell, 2-3 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, egy kis marék borsó, 1 kisebb hagyma, egy-egy darabka zellergumó és karalábé, petrezselyem zöldje, 1 szál lestyán, 1 kiskanálnyi szárított, darált házi ételízesítő, 1-2 késhegynyi kurkuma vagy sáfrány, hogy szép színe legyen, só, olaj, 1-2 evőkanál tejföl, 1-2 kiskanál liszt,
a vajgaluskához:1 tojás, annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, só és egy jó evőkanálnyi vaj.

Az apróra vágott hagymát a feldarabolt zöldséggel kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a  kisebb darabokra vágott húst, az egészet még egy kicsit dinszteljük, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, fűszerezzük, készre főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a levest. Közben megkeverjük a vajgaluskának való tésztát a hozzávalóiból, és kiskanállal a levesbe szaggatjuk. A galuskák pár perc alatt készre főnek, és finom tartalmas leves lesz belőle.....

.....és a tányérban


9 megjegyzés:

  1. Utoljára talán akkor ettem ilyet, mikor a nagymamám főzött, nagyon finom, kedvenc leveseim egyike volt:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, én is rég főztem utoljára :)

    VálaszTörlés
  3. Ez a leves szerintem egy remekmű, én legalábbis imádom :)

    VálaszTörlés
  4. Én utoljára akkor ettem ilyet amikor a házinénink Kolozsváron készítette nekünk:) Imádtuk a barátnőmmel együtt:)
    Nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom levest főztél! A vajgaluska számomra újdonság, de legalább van egy ötletem, milyen levest főzzek legközelebb:-)

    VálaszTörlés
  6. Köszi lányok, örülök hogy nektek is tetszik :) Bevallom, vajgaluskát én is csak most készítettem először, de finom lett....

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom lehet, jól néz ki a fotókon! :) A galuskába én sem szoktam vajat tenni, de ki fogom próbálni, így is biztosan finom! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...