2013. október 18., péntek

Sült tarja hagymával, sáfrányos rizzsel és szilvacsatnival


Hozzávalók mennyiség nélkül, a sülthöz: tarja szeletek, só, bors, sültekhez vagy flekkenhez való fűszerkeverék, zsír,
a sült hagymához: hagyma, liszt, olaj,
a körethez: rizs, só, olaj, szárított sáfrányos szeklice levelek vagy kurkuma, borsó, sárgarépa, konzerv kukorica,  szilvacsatni.

A húst sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Egy zsírral kikent tűzálló tálba tesszük, kis vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve sütőben készre sütjük. 
A párolt rizst hagyományos módon készítjük el, annyi különbséggel, hogy előzőleg egy kiskanálnyi szárított sáfrányos szeklicét vízbe áztatunk, kicsit főzhetjük is, és az így kapott "megfestett" vizet adjuk hozzá a rizs főzővizéhez. Ha nincs sáfrányunk, a rizst egy-két késhegynyi kurkumával is színesíthetjük.
A borsót és a sárgarépát kevés olajon külön megpároljuk, majd hozzákeverjük a kukoricát is.
A hagymát vékony karikákra vágjuk, lisztbe forgatjuk, olajon ropogósra sütjük, és tálaláskor mindegyik szelet húsra halmozunk belőle. A párolt zöldséget össze is keverhetjük a rizzsel, de tehetjük csak egymás mellé a tányéron. Nagyon finom mellé a szilvacsatni......


9 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandó, imádom az ilyen ételeket, a szilvacsatni nagyon finom lehet hozzá:)

    VálaszTörlés
  2. Katalin, nekem nagyon tetszik!:)
    Bekerül az elkészítendő ételek közé:)

    VálaszTörlés
  3. Hát ez pompás összeállítás, nagyon szeretjük. Legutóbb én libacombhoz készítettem fűszeres-boros szilvát.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm mindenkinek, örülök, hogy nektek is tetszik az összeállításom :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj, de guszta, nagyon jó kis recept.

    Katalin kedves, még nem érkeztem átnézni a Pilisi hegyeket, de nem feledkeztem el róla, csak kicsit zsúfoltak a napjaim mostanában. Viszont nagyon örülök, hogy eszedbe jutottam földrajz tanárként... de jó, hogy emlékeztél rá.
    Amint lesz kis időm, megyek nézelődni a másik blogodra is.

    VálaszTörlés
  6. Hű ez nagyon finom, Katalin...jöhetek hozzátok ebédre?

    VálaszTörlés
  7. Gabriella köszi, majd várom :)
    Elisabeth köszönöm, jöhetsz ebédre, várlak !!! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...