Hozzávalók mennyiség nélkül, a sülthöz: tarja szeletek, só, bors, sültekhez vagy flekkenhez való fűszerkeverék, zsír,
a sült hagymához: hagyma, liszt, olaj,
a körethez: rizs, só, olaj, szárított sáfrányos szeklice levelek vagy kurkuma, borsó, sárgarépa, konzerv kukorica, szilvacsatni.
a sült hagymához: hagyma, liszt, olaj,
a körethez: rizs, só, olaj, szárított sáfrányos szeklice levelek vagy kurkuma, borsó, sárgarépa, konzerv kukorica, szilvacsatni.
Elkészítése:
A húst sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Egy zsírral kikent tűzálló tálba tesszük, kis vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve sütőben készre sütjük.
A párolt rizst hagyományos módon készítjük el, annyi különbséggel, hogy előzőleg egy kiskanálnyi szárított sáfrányos szeklicét vízbe áztatunk, kicsit főzhetjük is, és az így kapott "megfestett" vizet adjuk hozzá a rizs főzővizéhez. Ha nincs sáfrányunk, a rizst egy-két késhegynyi kurkumával is színesíthetjük.
A borsót és a sárgarépát kevés olajon külön megpároljuk, majd hozzákeverjük a kukoricát is.
A hagymát vékony karikákra vágjuk, lisztbe forgatjuk, olajon ropogósra sütjük, és tálaláskor mindegyik szelet húsra halmozunk belőle. A párolt zöldséget össze is keverhetjük a rizzsel, de tehetjük csak egymás mellé a tányéron. Nagyon finom mellé a szilvacsatni......
A borsót és a sárgarépát kevés olajon külön megpároljuk, majd hozzákeverjük a kukoricát is.
A hagymát vékony karikákra vágjuk, lisztbe forgatjuk, olajon ropogósra sütjük, és tálaláskor mindegyik szelet húsra halmozunk belőle. A párolt zöldséget össze is keverhetjük a rizzsel, de tehetjük csak egymás mellé a tányéron. Nagyon finom mellé a szilvacsatni......
Hmmm nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandó, imádom az ilyen ételeket, a szilvacsatni nagyon finom lehet hozzá:)
VálaszTörlésNagyon finomnak tűnik:)
VálaszTörlésKatalin, nekem nagyon tetszik!:)
VálaszTörlésBekerül az elkészítendő ételek közé:)
Hát ez pompás összeállítás, nagyon szeretjük. Legutóbb én libacombhoz készítettem fűszeres-boros szilvát.
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek, örülök, hogy nektek is tetszik az összeállításom :)
VálaszTörlésJaj, de guszta, nagyon jó kis recept.
VálaszTörlésKatalin kedves, még nem érkeztem átnézni a Pilisi hegyeket, de nem feledkeztem el róla, csak kicsit zsúfoltak a napjaim mostanában. Viszont nagyon örülök, hogy eszedbe jutottam földrajz tanárként... de jó, hogy emlékeztél rá.
Amint lesz kis időm, megyek nézelődni a másik blogodra is.
Hű ez nagyon finom, Katalin...jöhetek hozzátok ebédre?
VálaszTörlésGabriella köszi, majd várom :)
VálaszTörlésElisabeth köszönöm, jöhetsz ebédre, várlak !!! :)