Teljesen saját ötletből készült lekvár, ma találtam ki, hogy a maradék, kissé már puha szilvával valamit kéne kezdenem. Mivel nem volt sok, egy kis almával dúsítottam...
Hozzávalók: 1 kg szilvához 40 dkg alma, 20 dkg cukor (vagy ízlés szerint), 2 csomag vaníliás cukor, 4 kiskanál citromlé, egy-két darabka fahéj, vagy ízlés szerint őrölt, 8-10 szem szegfűszeg,
a tetejére: szalicil.
Elkészítése:
A szilvát feldaraboltam, az almát meghámoztam, és szintén ki darabokra vágtam. A fahéjjal és a szegfűszeggel elkezdtem főzni. Mikor már félig megpuhult, hozzáadtam a citromlét, majd még később a cukrokat, és sűrűre főztem. Kis üvegekbe töltöttem, tetejére késhegynyi szalicilt tettem, és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
A főzés megkezdése |
Nagyon jó ötlet. Biztosan nagyon finom lesz!:)
VálaszTörlésRemek párosítás. Az ilyen illatos lekvárokból nem győzök eleget főzni.
VálaszTörlésMár négy üveggel tüntettek el a fiúk.
Jó ötlet, finom lehet együtt! :)
VálaszTörlésMostanában kicsit ritkábban tudok jönni, de visszaolvastam egy hónapra a finomságaidat. Nagyon ügyes háziasszony vagy, tudnék tőled válogatni, ha az időm engedi. :)
VálaszTörlésNem tudnék elképzelni annál finomabb dzsem, vagy lekvárt...mint házilag készitettet. Nagyon jó párositás, az alma, és szilva!
VálaszTörlésElisabeth köszönöm neked is!
VálaszTörlésMa én is elkészítettem nagyon jó lett! köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon szívesen! Örülök, hogy jó lett, jó étvágyat majd hozzá!
Törlés