2013. október 3., csütörtök

Almás-fahéjas szilvalekvár


Teljesen saját ötletből készült lekvár, ma találtam ki, hogy a maradék, kissé már puha szilvával valamit kéne kezdenem. Mivel nem volt sok, egy kis almával dúsítottam...

Hozzávalók: 1 kg szilvához 40 dkg alma, 20 dkg cukor (vagy ízlés szerint), 2 csomag vaníliás cukor, 4 kiskanál citromlé, egy-két darabka fahéj, vagy ízlés szerint őrölt, 8-10 szem szegfűszeg, szalicil.
 
A szilvát feldaraboltam, az almát meghámoztam, és szintén ki darabokra vágtam. A fahéjjal és a szegfűszeggel elkezdtem főzni. Mikor már félig megpuhult, hozzáadtam a citromlét, majd még később a cukrokat, és sűrűre főztem. Kis üvegekbe töltöttem, tetejére késhegynyi szalicilt tettem, és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

A főzés megkezdése


7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet. Biztosan nagyon finom lesz!:)

    VálaszTörlés
  2. Remek párosítás. Az ilyen illatos lekvárokból nem győzök eleget főzni.
    Már négy üveggel tüntettek el a fiúk.

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet, finom lehet együtt! :)

    VálaszTörlés
  4. Mostanában kicsit ritkábban tudok jönni, de visszaolvastam egy hónapra a finomságaidat. Nagyon ügyes háziasszony vagy, tudnék tőled válogatni, ha az időm engedi. :)

    VálaszTörlés
  5. Nem tudnék elképzelni annál finomabb dzsem, vagy lekvárt...mint házilag készitettet. Nagyon jó párositás, az alma, és szilva!

    VálaszTörlés
  6. Elisabeth köszönöm neked is!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...