2011. január 18., kedd

Mézeskalács házikók


Mézeskalács házikó

Ugyanaz a házikó oldalról nézve

Mézeskalács város

A házak mézeskalács, vagy mézes puszedli alaptésztából készülnek (a legelső bejegyzésem receptje szerint elkészíthető a tészta)
A tésztát sodorjuk ki, vágjuk ki a házak oldalait és a tetőket a kívánt méretben, kenjük le tojással, akkor fényesebb lesz, majd süssük meg. 
A nagy ház kb. 15 cm magas, a kicsik 7 cm magasak. Tojásfehérjét keverjünk ki cukorral, ragasszuk össze vele az oldalakat. A díszítést is ezzel készítjük, a barna csíkokhoz keverjünk kakaót a tojásfehérjéhez. De díszíthetjük még  mandulával (ezt még sütés előtt nyomkodjuk a tésztába), és cukorkadrazséval is.
Ezeket a házikókat a szüleim készítették már évekkel ezelőtt, amikor a lányom kicsi volt, de még mindig mutatósak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése