2011. január 28., péntek

Tejfölös-gombás csirkemell



Hozzávalók: egy csirkemell, 30 dkg gomba, egy nagy fej vöröshagyma, só, olaj, liszt, tejföl, fűszerek ízlés szerint: bazsalikom, majoránna, bors, rozmaring, egy húsleves kocka vagy vegyes zöldségőrlemény.

Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. Először a hagymát pirítjuk meg az olajon, majd hozzáadjuk a húst és a gombát, amit szintén nagy lángon hirtelen megpirítunk. Felengedjük vízzel, sózzuk, fűszerezzük, majd lefedve puhára főzzük. 
Ha megfőtt besűrítjük 2-3 evőkanál tejfölben elkevert liszttel.
Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Az előkészületek

Megpirítjuk a húst és a gombát

Kezd főni

Besűrítés után



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése