2011. január 19., szerda

Túrógombóc



Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 egész tojás, 0,5 dl búzadara, 0,5 dl rétesliszt, 4-5 dkg cukor,
a morzsához: zsemlemorzsa, olaj vagy vaj, cukor,
a tetejére: tejföl és porcukor.

Elkészítése:
A túrót a cukorral, tojásokkal, a búzadarával és a rétesliszttel összekeverjük, kb. 1 órát pihentetjük.
Forrásban lévő bő vízbe tegyünk kevés sót, kis olajat és főzzük ki benne a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére még főzzük egy rövid ideig, és forgassuk bele a olajon megpirított zsemlemorzsába, amihez szintén adhatunk egy kevés cukrot.
Tejföllel, porcukorral tálaljuk.

A hozzávalókat összekeverjük

A kifőtt gombócokat beleforgatjuk a zsemlemorzsába



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése