Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 egész tojás, 0,5 dl búzadara, 0,5 dl rétesliszt, 4-5 dkg cukor,
a morzsához: zsemlemorzsa, olaj vagy vaj, cukor,
a tetejére: tejföl és porcukor.
a morzsához: zsemlemorzsa, olaj vagy vaj, cukor,
a tetejére: tejföl és porcukor.
Elkészítése:
A túrót a cukorral, tojásokkal, a búzadarával és a rétesliszttel összekeverjük, kb. 1 órát pihentetjük.
Forrásban lévő bő vízbe tegyünk kevés sót, kis olajat és főzzük ki benne a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére még főzzük egy rövid ideig, és forgassuk bele a olajon megpirított zsemlemorzsába, amihez szintén adhatunk egy kevés cukrot.
Tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Forrásban lévő bő vízbe tegyünk kevés sót, kis olajat és főzzük ki benne a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére még főzzük egy rövid ideig, és forgassuk bele a olajon megpirított zsemlemorzsába, amihez szintén adhatunk egy kevés cukrot.
Tejföllel, porcukorral tálaljuk.
A hozzávalókat összekeverjük |
A kifőtt gombócokat beleforgatjuk a zsemlemorzsába |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése