2011. január 27., csütörtök

Kakaós csiga



Hozzávalók a tésztához (körülbelül 14-16 db csigához) : 30 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg margarin, 1 dl tej, 2.5 dkg élesztő, 3 kiskanál cukor,
a töltelékhez: 15 dkg cukor, kb. 4 kiskanál kakaó és 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin.

A liszthez hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tojást és langyos vízzel lágy tésztát készítünk. Kinyújtjuk, megkenjük a margarinnal, háromfelé hajtogatjuk, és így kelesztjük a duplájára. Ha megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk a cukrozott kakaóval, feltekerjük és 1,5 - 2 centiméteres szeletekre vágjuk. 
Tepsibe tesszük, oldalukat és tetejüket megkenjük olvasztott vajjal. Rövid ideig még a tepsiben is kelesztjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Ha kisültek, porcukorral meghintjük.

Az előkészület

Margarinozás

A tészta hajtogatás és kelesztés után

Kisodorjuk és rászórjuk a kakaót

Felszeleteljük

A csigák sütés előtt



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a csigád régi bejegyzésed de eddig nem vettem észre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Már évtizedek óta sütöm a csigát ezzel a recepttel, nagyon szeretjük.

      Törlés