Hozzávalók: 20 dkg csirkemáj, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kisebb tojás vagy egy nagy fele (szükség szerint, amennyit a massza megkíván), 1-2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 teáskanál majoránna és ételízesítő, esetleg még só, őrölt bors, zsemlemorzsa és gríz.
Elkészítése:
A zsemlét megáztatjuk a tejben. A hagymát finomra várjuk és az olajon megfonnyasztjuk.
A májat lekaparjuk, hozzáadjuk a tojást, a jól kinyomkodott zsemlét, a hagymát, a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát illetve grízt, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Diónyi, vagy kisebb gombócokat formálunk belőle, és a már kész húslevesben kifőzzük őket. Kb 10, esetleg 15 perc alatt megfőnek, de minden esetben győződjünk meg róla, hogy a közepe is átfőtt-e.
A májat lekaparjuk, hozzáadjuk a tojást, a jól kinyomkodott zsemlét, a hagymát, a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát illetve grízt, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Diónyi, vagy kisebb gombócokat formálunk belőle, és a már kész húslevesben kifőzzük őket. Kb 10, esetleg 15 perc alatt megfőnek, de minden esetben győződjünk meg róla, hogy a közepe is átfőtt-e.
Nem kell az egész mennyiséget egyszerre megfőzni, kiválóan lehet fagyasztani, így bármikor felhasználható a kívánt mennyiség.
A májgombócokat és a levest is Anyukám készítette.
A májgombócokat és a levest is Anyukám készítette.
Ez a leves gyönyörű .....
VálaszTörlésEz a leves gyönyörű... és finom!!! :)
VálaszTörlés