2011. január 18., kedd

Májgombócleves



Hozzávalók: 20 dkg csirkemáj, 2 zsemle, 2 dl tej, 1 egész tojás, 1-2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 teáskanál majoránna és ételízesítő, esetleg még só, őrölt bors, zsemlemorzsa.

A zsemlét feldaraboljuk és 10-15 percig áztatjuk a tejben. A hagymát finomra várjuk és az olajon megfonnyasztjuk. A májat apróra összevágjuk, hozzáadjuk a tojást, a jól kinyomkodott zsemlét, a hagymát és a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokat formálunk belőle, és a már kész húslevesben kifőzzük őket. Kb 10-15 perc alatt megfőnek, de minden esetben győződjünk meg róla, hogy a közepe is átfőtt-e.
Nem kell az egész mennyiséget egyszerre megfőzni, kiválóan lehet fagyasztani, így bármikor felhasználható a kívánt mennyiség.
A májgombócokat és a levest is Anyukám készítette.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...