2017. január 19., csütörtök

Tepsis krumpli



Aki nem szereti a nehéz ételeket, a jó kis füstölt "disznóságokat", netalán diétázik, annak nem ajánlom ezt a finomságot 😊. Én nagyon szeretem az ilyen ételeket, ezért is készítettem el gyerekkorom kedvencét. Igazi régi, egyszerű falusi étel, de minden jó benne van, ami egy disznóvágás után megadatik...



Hozzávalók, mennyiség nélkül: krumpli, füstölt kolbász (még friss, nem száraz), füstölt kolozsvári szalonna és kenyérszalonna, só, zsír.

Elkészítése:
A tepsit csak egész vékonyan kenjük ki zsírral, hisz sütés alatt a szalonnából ép elég jön majd ki. A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, tepsibe rakjuk, megsózzuk. Nagyon kevés vizet öntünk alá, rátesszük a bevagdosott szalonna szeleteket, és sütőben kb. 15 percig fóliával lefedve, majd anélkül sütjük (akinek légkeveréses tűzhelye van, annak nem kell rá fólia). A szintén bevagdosott kolbász darabokat csak később adjuk hozzá - mert annak nem kell sok idő -, majd az egészet szép ropogósra sütjük.
Finom házikenyérrel, savanyúsággal, erős paprikával és egy pohár vörösborral tálaljuk.

Már a kolbász is a krumplin van, majd készre sütjük



5 megjegyzés:

  1. Nem tudok sokat enni belőle, mert a májam nem bírja, viszont nagyon szeretem. Hétvégén anyósoméknál lesz disznóvágás, úgy hogy hamarosan nálunk is lesz hasonló. Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Okki! Nagyon sajnálom, hogy ilyen ételekből nem tudsz sokat enni! A disznóvágás biztos jó lesz, kívánom hogy legyen minél több finomságok, amiből Te is ehetsz :-)

      Törlés
  2. Apu nagy kedvence és jól is készíti. A tied is csuda jól néz ki.

    VálaszTörlés
  3. Az ilyen étel nálunk is kedvenc. Nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsa, Lívia, köszi szépen, a tiétek is nagyon finom lehet :-)

    VálaszTörlés