2017. január 3., kedd

Sajtos tallér


Szilveszterre sütöttük ezeket a sajtos köménymagos tallérok, otthon Édesapámnál.
Már nagyon rég használtuk utoljára ezt a tallérsütőt, most eszembe jutott, hogy régen milyen finom sajtos tallérokat sütöttünk Anyukámmal. A régi receptet sajnos már nem találtuk meg, de az interneten van belőle választék. Ez a recept tetszett meg a legjobban, e szerint készítettük, csak jóval kisebb adagot. 
Nagyon finom lett, amit természetesen nem csak Szilveszterkor süthetünk meg 😉



Hozzávalók, nálunk: 25 dkg liszt, 6-7 dkg margarin, 1 kisebb tojás, 1,5 gramm sütőpor (kb. 1 csapott mokkáskanállal), 1 púpozott kiskanál só, 5 dkg reszelt sajt, kb. 1 dl tejföl, ízlés szerint köménymag és egy kevés törött paprika,
a sütéskor a sütőlap megkenéséhez : olaj vagy zsír.

A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütő mindkét lapját megkenjük a zsiradékkal, 4 lapocskát teszünk bele. (Mi kétszer 4 db sütése után zsíroztuk újra.) Gyorsan megsülnek, közben egyszer megfordítjuk az egész tallérsütőt, hogy a másik oldalát is érje a láng.

A tészta kiszaggatása

Sütés közben

A tallérsütő kinyitva, közelebbről....

...és becsukva, a kisült sütikkel



8 megjegyzés:

  1. A tallérok jól sikerültek, még egy pár db. Pestre is eljutott: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon jól sikerültek, de Pestre nem jutottak el, csak Budára :-) :-)

      Törlés
  2. Finomak az ilyen tallérocskák, és jól ellehet ropogtatni nemcsak Szilveszter éjjelén hanem minden összejövetelen az év bármelyik időszakában, de magunkban is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, én egész évben el tudnám ropogtatni őket :-)

      Törlés
  3. Anyósom szokott ilyet sütni, nagyon finom. Küldhetnek egy tányérra. 😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk is nagyon ízlett, de sajnos már elfogyott :-)

      Törlés
  4. Ezek a tallérok biztos, hogy finomabbak, mint a boltiak. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...