2017. január 16., hétfő

Almacsatni



Egy ízletes, télies ízvilágú csatni, mely főleg sült húsokhoz illik. Kicsit édeskés és kicsit savanykás is, és erős is, ahogy egy csatninak lennie kell...

Hozzávalók, kb 4 főre: 60-70 dkg alma, 3 nagy hagyma, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1 narancs felének leve, só, 1 kiskanál barna cukor, ízlés szerint 1-2 késhegynyi őrölt gyömbér, őrölt római kömény, őrölt koriander, csili paprika (nálam kicsi sárga erős paprika), őrölt fahéj és szegfűszeg, 1-2 csipet "panch puran" nevű indiai fűszerkeverék (mely édesköményt, római köményt, mustármagot, görög szénát és fekete hagymamagot tartalmaz, indiai fűszereket árusító üzletekben kapható), ha nincs, elhagyható, és 2-3 kiskanál almaecet.

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott almát, és az ecet kivételével az összes többi hozzávalót. Fedő alatt készre főzzük, annyira, hogy az alma kicsit darabos maradjon. Közben párszor megkeverjük, ha kell pótoljuk az elfőtt vizet.
A végén az ecettel ízesítjük.

Főzés közben



2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök ennek a receptnek. Nem is gondoltam volna, hogy almából is lehet. Szilvából és zöld paradicsomból már készítettem. http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/szilva-chutney-gasztroajandeknak.html
    Egész biztosan ezt is ki fogom próbálni. Szépen megmaradt a színe a tiédnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ani, gyors voltál :-)
      Igen, szép világos maradt az alma, talán a narancslétől.
      Sok sikert és jó étvágyat hozzá, ha elkészíted :-)
      Megnéztem a szilvacsatnidat, nagyon finom lehet az is! Így most hogy látom, emlékszem rá, hogy decemberben már láttam :-)

      Törlés