Az ananásszal töltött göngyölt csirkemell, almacsatnival, ananászkarikával, barna rizzsel..... |
...és puliszkával |
Egy finom, pikáns töltötthús, almacsatnival és kétféle körettel, a mostanában kedvenc barna rizsemmel és férjem kedvencével, puliszkával. Még karácsonykor egyik nap ez volt az ebédünk, amit aztán azóta még egyszer megismételtem.
Az előkészített, felgöngyölt húsokból ha többet készítünk, le is fagyaszthatunk, és akkor egy másik alkalommal csak meg kell sütnünk. Most is így tettem...
Az előkészített, felgöngyölt húsokból ha többet készítünk, le is fagyaszthatunk, és akkor egy másik alkalommal csak meg kell sütnünk. Most is így tettem...
A töltött csirkemellek az asztalon - mielőtt lefényképezni tudtam volna, már fogyott belőle 😊.... |
Az almacsatni |
Hozzávalók: ahány töltött husit szeretnénk annyi szelet csirkemell és bacon szalonna szelet, mindegyikbe 1 szelet sonka és 1 keskenyebb szelet sajt, 1 doboz ananász konzerv (én mindig ananászkarikát szoktam venni, ez is abból van feldarabolva, mert a darabolt fás szokott lenni), só, szárnyas fűszerkeverék, zsír, vagy olaj, vagy olívaolaj.
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és befűszerezzük. Mindegyikre ráhelyezünk egy szelet sonkát, egy szeletke sajtot és ananászdarabokat, mint az alábbi képen is látszik. Felgöngyöljük, külsejét is befűszerezhetjük. Zsiradékkal - most olívaolajjal - kikent tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé, akkor nem is kell hústű hozzá. Kis vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve sütőbe tesszük.
Egy-kétszer megnézzük, ne hogy odaégjen, majd mikor megpuhult a hús, levesszük róla a fóliát, hogy szép piros-barnára süljön. A sajtból ki szokott folyni sütés alatt, de az így keletkező szaftot is tálaljuk a húshoz, mert nagyon ízletes.
Almacsatnival, egy-egy karika ananásszal, barna rizzsel vagy puliszkával szervírozzuk.
Az az almacsatni hozzávalói és elkészítése előző bejegyzésemben látható.
Előgőzölt, 10 perces, expressz barna rizst szoktam használni, mert gyorsan elkészíthető, ásványi anyagokban gazdagabb, és nagyon finom.
A puliszkát a férjem szokta készíteni, kukoricadarából, kevés kukoricaliszt hozzáadásával. Mennyiségeket nem tudok írni, mert nem szoktuk mérni. Annyi vizet önt rá, amennyit a dara felvesz, hogy a végeredmény ne legyen túl puha, de ne is legyen túl sűrű.
Az az almacsatni hozzávalói és elkészítése előző bejegyzésemben látható.
Előgőzölt, 10 perces, expressz barna rizst szoktam használni, mert gyorsan elkészíthető, ásványi anyagokban gazdagabb, és nagyon finom.
A puliszkát a férjem szokta készíteni, kukoricadarából, kevés kukoricaliszt hozzáadásával. Mennyiségeket nem tudok írni, mert nem szoktuk mérni. Annyi vizet önt rá, amennyit a dara felvesz, hogy a végeredmény ne legyen túl puha, de ne is legyen túl sűrű.
A hús előkészítése |
A felgöngyölt husik.... |
...és rajta a bacon, sütésre készen |
Finom lehet :) Tetszik :)
VálaszTörlésMi is szeretjük, más töltelékkel és panírozva én is készítettem. De a Tiéd is nagyon finom lehet.
VálaszTörlésKöszönöm lányok, finom volt :-)
VálaszTörlésÉpp tegnap vettem pár csirkemellet, nagyon jó áron volt a METRO-ben. El is gondolkodtam, miket is lehet majd készíteni belőle ? Ez az ananászos nagyon tetszik, biztos ki fogom próbálni, már csak azért is mert nagyon szeretem az ananászt - csirkemell nélkül is.
VálaszTörlésPróbáld ki, mert nagyon finom :-) mint ahogy az ananász is :-)
TörlésÉn is nagyon szeretem a csatnit. sokszor a hideg vacsorához is eszem egy keveset. Nyáron paradicsom, alma, őszibarack, még fügéből is csináltam csatnit. Szerintem a lényeg a többféle zöldség-gyümölcs alapanyag és a mintegy tíz féle fűszer arányos hozzáadása.:)
VálaszTörlésFinomak is, bármilyen gyümölcsből készülnek :-)
Törlés