|
A zellerzöld alatt van a sült krumpli, felette a sült zeller |
|
Közelebbről.... |
|
...és az egyik máj kettévágva |
Egy finom, gyorsan elkészíthető ebéd, mármint annak, aki szereti a májat. Mi nagyon szeretjük. Most készítettem ilyet először, ami nagyon ízlett. A szalonna ízletes füstölt ízt kölcsönzött neki, és hozzá a sült zeller is jó választás volt...
Hozzávalók: ahány csirkemáj, annyiszor 2 szelet bacon, őrölt bors, majoránna, zsír.
Elkészítése:
A májakat középen kettévágtam, fűszereztem, és mindegyik fél darab májat egy szelet szalonnába göngyöltem. Kizsírozott jénai tálba sorakoztattam őket, és sütőben az első 20 percben lefedve, majd fedő nélkül megsütöttem.
Köretnek krumplit és zellert sütöttem mellé, amit ugyanúgy mint a krumplit hasábokra vágtam, majd mindkettőt külön serpenyőben megsütöttem.
Zöldpaprikával és lilahagymával tálaltam.
|
A csirkemájak, befűszerezve |
|
Baconbe göngyölve |
|
Sül a krumpli... |
|
....és sül a zeller |
Én még nem ettem sült zellert, de bizos finom lehet. Lehet, hogy egyszer én is kipróbálom.
VálaszTörlésHa van szép, saját termesztésű zellered, kipróbálhatod, abból finom :-)
TörlésImre megelőzött a mondandómban :) Szoktam zellert ültetni a kiskertben, remélem, időben eszembe fog jutni ez a kombináció.
VálaszTörlésÉn már máskor is sütöttem, finom :-) Érdemes kipróbálni...
TörlésDe jól néz ki! A máj nagy kedvencem, így szalonnacsíkokban sütve különösen finom. Sült zellert én sem ettem még, de szívesen megkóstolnám! :-)
VálaszTörlésKöszi Gerdi! A máj nálunk is kedvenc, főleg így, a szalonnától nagyon jó íze lett :-) Neked is csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki a sült zellert, még ha csak egy kis adaggal is elsőre... :-)
Törléskicsit pöpöcsölős, egyenként baconbe göngyölni, de megéri. Én még csináltam mellé tavaszi színes salátát, és linzertortát a lidlkonyha oldaláról. Nézzetek be oda is, jó kis Széll Tamás és Mautner Zsófi receptek vannak
VálaszTörlésKöszönöm :-)
Törlés