2017. január 25., szerda

Orosz céklasaláta



Ezen a néven találtam egy recepteket is tartalmazó, kicsike méretű naptárban, amilyenek már évről-évre megtalálhatóak a konyhánkban. Az idők során már több mindent elkészítettem belőlük, most ez tetszett meg, a tavalyi utolsó lapról. Már előre elképzeltem, hogy milyen szép színe lesz...


Csak egy kétszemélyes adagot készítettem, ennek a hozzávalói, nálam: 1 közepes nyers cékla, 1 nagyobb alma, só, citromlé ízlés szerint, 1 kis pohár tejföl, majonéz, 1 kiskanál mustár, 1-2 kiskanál porcukor, őrölt bors.

Elkészítése:
Az almát és a céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, meglocsoljuk citromlével. A többi hozzávalóból elkészítjük a tartármártást, majd belekeverjük a céklát és az almát. Egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük, és már ehetjük is.

Tálalhatjuk sült húsok, vagy hidegtálak mellé, vagy csak egy egyszerű vacsorára - mert így is nagyon finom -, mint mi most, sonka és sajt mellé ettük.



8 megjegyzés:

  1. A céklát minden formájában kedvelem, nemcsak finom, de egészséges is. Milyen egyszerű kis saláta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gyorsan elkészült, de gyorsan el is fogyott :-)

      Törlés
  2. Tényleg nagyon szép színe van és biztos, hogy finom volt. A céklát mi is szeretjük.

    VálaszTörlés
  3. Csodàs a színe és igazi vitamin bomba. 🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Jól esik ilyenkor télen egy kis friss zöldség :-)

      Törlés
  4. Pont ilyen recepteket gyűjtök mostanság! Még nyersen nem ettünk céklát, így ki kell próbálni. Akár a sajtot és sonkát is beleaprítva...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is csak ritkán eszük nyers céklát, pedig így lereszelve nagyon finom, és a vitaminok is megmaradnak benne....

      Törlés