2016. január 25., hétfő

Paradicsomos káposzta



Finom, egyszerű egytálétel, amit tálalhatjuk főtt vagy sült hússal, virslivel, fasírttal, esetleg mint jelen esetben, rántott csirkemellel....

Hozzávalók: egy kisebb fej friss káposztához kb. 1-1,2 liter házi paradicsomlé, 1 hagyma, só, ízlés szerint cukor, kevés olaj és liszt.

Elkészítése:
A káposztát szélesebb csíkokra felszeleteljük, és a felszeletelt hagymával enyhén sós vízben odatesszük főni. Ha kész, leszűrjük, elkeverjük a paradicsomlében és ízlés szerint cukrozzuk.
A lisztből és olajból rántást készítünk és berántjuk vele a főzelékünket. Ha nagyon sűrű lenne, a káposzta főzőlevével hígítjuk.



2 megjegyzés:

  1. De szerettem a menzán! Én még sosem főztem, mert nem szereti a család.

    VálaszTörlés