Egy finomság, még karácsonyról, Édesapám konyhájából.....
Hozzávalók: 12 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt gyümölcs (ízlés szerint, vegyesen, mazsola, füge, kandírozott eper, stb....), 3-3 dkg dió, mogyoró és szezámmag, 4 evőkanál méz, 0,7 dl almalé, fél citrom leve.
Elkészítése:
A diót, mogyorót apróra vágjuk, majd serpenyőben 2-3 percig pirítjuk. A zabpelyhet szintén hasonlóan megpirítjuk, de külön, mert a magvaktól esetleg eltér a pirítási ideje.
A gyümölcsöket is összevagdossuk, majd az összes többi hozzávalóval jól összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, akkorába, hogy kb. 2 cm magas legyen.
30-35 perc alatt készre sütjük, majd ha kihűlt, felszeleteljük.
Nagyon finom, sokáig eláll, ha addig nem esszük meg.....
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, akkorába, hogy kb. 2 cm magas legyen.
30-35 perc alatt készre sütjük, majd ha kihűlt, felszeleteljük.
Nagyon finom, sokáig eláll, ha addig nem esszük meg.....
Hű milyen csodás! :) Régen egyszer én is csináltam müzliszeletet házilag, összehasonlíthatatlan a boltival. Jó kis kalóriadús finomság.
VálaszTörlésRégebben én is készítettem egyszer, de ez most mintha finomabb lenne :-)
TörlésApukád készítette ezt is? Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésIgen, Apukám sütötte! Örülünk, hogy tetszik :-)
TörlésÉn is már mióta akarok házi müzlit készíteni. Minden hozzávalóm megvan - hasonlók mint az apukádnak. De most már nem halogatom tovább. Nagyon jól néz ki és finom.
VálaszTörlésKöszönjük Lívia! Örülünk, hogy Neked is tetszik, és jó munkát az elkészítéséhez! Nekünk nagyon ízlett!
TörlésRégóta tervezek valami ilyesmit, ez egy szuper recept hozzá. :-)
VálaszTörlésKöszi szépen, sok sikert és jó étvágyat hozzá :-)
TörlésEgyszer próbálkoztam házi müzliszelettel, de morzsálódós lett, nem lehetett szeletelni. De az Apukád változata nagyon jól néz ki, el fogom készíteni! :-)
VálaszTörlésEz nekem is jobban ízlett, mint amit egyszer régen csináltam. Ez már karácsony előtt készül, és mikor fényképeztem, már kb. két hetes volt, és még teljesen jó :-) Sajnos már elfogyott :-)
Törlés