2016. január 8., péntek

Korhely saláta


Finom saláta, melyet nem csak korhelyeknek ajánlok, és nem csak az újév első napjaira

Csak egy kis adagot készítettem, amit előétel félének szántam, a hozzávalókat is eszerint írtam le...

Hozzávalók: 20 dkg savanyú káposztához 1 ecetes almapaprika, 1 pár füstölt virsli, 1 kisebb sárgarépa, 1 kicsi-közepes lila hagyma,
a tartármártáshoz: 1 kis doboz tejföl, ízlés szerint majonéz, mustár, bors, cukor.

Elkészítése:
A virslit megfőztem, amikor kihűlt felszeleteltem. A sárgarépát vékony karikákra vágtam, sós vízben nagyon rövid ideig főztem, épp hogy csak ne legyen nyers, de jó roppanós maradjon.
A lila hagymát felszeleteltem, az almapaprikát csíkokra vágtam. A káposztát kicsit kiáztattam, hogy ne legyen olyan savanyú, és rövidebb szálakra vágtam.
Elkészítettem a tartármártást, majd a összes többi hozzávalót belekevertem. Tálalás előtt egy-két órára hűtőbe tettem, hogy az ízek jól összeérjenek.

Friss kenyeret, vagy pirítóst kínáljunk mellé



10 megjegyzés:

  1. Két percig meredten néztem, hogy miképp fért a teáscsésze a salátástál alá :-) :-) Aztán rájöttem...
    Amúgy a saláta jónak ígérkezik, mindenem van hozzá itthon, lehet, holnap ki is próbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok sikert hozzá, ha elkészíted! Biztos ízleni fog.
      Ha nem tudom, hogy hogy került oda a csésze, én is azt gondoltam volna, hogy a tál alatt van :-)

      Törlés
  2. Még sosem hallottam ilyen salátáról, de nagyon szimpatikus! :) Ki fogom próbálni, csak hoznunk kell savanyú káposztát haza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is új ez a saláta, most készítettem először, de nagyon ízlett :-)

      Törlés
  3. Fantasztikusan finom lehet. Én a pirítós mellé szavaznám. :-)

    VálaszTörlés
  4. Hát ez (is) nagyon jó recept, odavagyok a savanyú káposztáért minden formában. Hamarosan tesztelni fogom! :-)

    VálaszTörlés
  5. Ó, milyen guszta! Nagyon szeretem a savanyú káposztát, majd kipróbálom. :)

    VálaszTörlés