2011. június 3., péntek

Mini kuglóf



Hozzávalók a 6 db kis kuglófhoz, melyek egyenként 2-2 dl űrtartalmúak: 22 dkg liszt, 12-14 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg margarin, 3 tojás, 3/4 zacskó sütőpor, 1 citrom reszelt héja és kb. negyed-fél leve, 5 dkg mazsola, rum, 4-5 dkg tört csokoládé, 2 kiskanál keserű kakaópor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 2-3 késhegynyi őrölt szegfűszeg (vagy ízlés szerint).

Elkészítése:
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, valamint a rumban  megáztatott mazsolát is, a rummal együtt. A lisztben elkeverjük a sütőport, és hozzákeverjük az előző masszához.  Ezután a tésztát kétfelé osztjuk, az egyiket világosan hagyjuk, ehhez adjuk a citromhéjat és a citromlevet, a másik tésztába keverjük a kakaót és a tördelt csokoládét.
A formákat kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a kétféle tésztából felváltva kanalazunk bele a kis formákba. Végül villával egy kicsit megkeverjük, hogy márványos legyen. Én most sajnos óvatosan kevertem, így nem is lett nagyon márványos.
Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt sül meg.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése