2016. július 4., hétfő

Tárkonyos krumplileves húsgombóccal



Egy könnyű nyári leves, enyhén savanykás, ami az ilyen meleg napokra való....

Hozzávalók a leveshez: 4-5 szem krumpli, 2-2 fehér- és sárgarépa, egy csokor friss tárkony, só, házi darált ételízesítő, késhegynyi kurkuma, 1-2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, néhány szál petrezselyemzöldje, ízlés szerint 1-2-3 kiskanál tárkonyecet,
a húsgombóchoz: 20 dkg darált hús, só, bors, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1-2 szál apróra vágott tárkony.

Elkészítése:
 Először a húsgombócok hozzávalóit kevertem össze, kis gombócokat formáztam belőle, és félretettem.
Az olajon megdinszteltem a feldarabolt zöldségeket és a darált ételízesítőt, megszórtam a liszttel, együtt még pirítottam rövid ideig, majd felengedtem vízzel, sóztam, és megszórtam a kurkumával.
Már mindjárt az elején hozzáadtam a húsgombócokat, hogy együtt tudjanak főni, mivel a friss zöldségeknek sem kel több idő. A tárkonyt és a petrezselyemzöldet apróra vágtam, ezt is hozzáadtam a leveshez, és készre főztem. A végén a tárkonyecettel ízesítettem.




2 megjegyzés: