Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellhez 10 dkg vaj, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint petrezselyemzöld, friss tárkony és egy-két friss bazsalikom levél, 1-1 mokkáskanál mustár és citromlé, liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű vajat elkevertem a sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott zöldfűszerekkel, a mustárral és a citromlével. Négy rudacskát formáztam belőle, és 15-20 percre mélyhűtőbe tettem.
A csirkemellből négy nagyobb szeletet vágtam, kicsit kiklopfoltam és sóztam. Mindegyik szeletre tettem egy-egy vajas rudat, és a képeken látható módon becsomagoltam. Hasonlóan a töltött káposzta göngyölítéséhez, először a hús két oldalát hajtottam be, majd feltekertem.
Ezután lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatva bepaníroztam. Bő olajban - hogy majdnem ellepte a húsokat - kisütöttem.
Ferdén felszeletelve, petrezselymes krumplival és paradicsom-paprika salátával tálaltam.
Finom fűszereres, omlós rántott hús lett belőle!
Ezután lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatva bepaníroztam. Bő olajban - hogy majdnem ellepte a húsokat - kisütöttem.
Ferdén felszeletelve, petrezselymes krumplival és paradicsom-paprika salátával tálaltam.
Finom fűszereres, omlós rántott hús lett belőle!
A megformált, fűszerezett vaj |
A vajrúd becsomagolása... |
A bepanírozott "batyucskák" |
Biztosan nagyon finom lett.Egészségetekre.
VálaszTörlésIlyen finomságokat kívánok továbbra is szeretettel.
Köszönjük :-)
TörlésEz valami fenséges lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon finom volt :-)
TörlésCsodás! Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszi!
Törlés