2016. július 12., kedd

Gyümölcssaláta tejszínhabbal



Egy egyszerű hűsítő gyümölcssaláta, ami így nyáridőben mindig jól esik, főleg egy nagy adag tejszínhabbal az igazi.
A képen csak azért ilyen kevés a hab rajta, hogy látszódjanak tőle a gyümölcsök...

Hozzávalók: bármilyen idénygyümölcs (most: sárgadinnye, sárgabarack, meggy, piros ribizli, fekete ribizli, áfonya, málna), ízlés szerint kevés cukor, rum, citromlé és fahéj,
tálalásnál: tejszínhab, esetleg díszítéshez egy-két citromfű vagy menta levélke.

Elkészítése:
A sárgadinnyét előre összedaraboltam, kicsit megcukroztam és meglocsoltam rummal. Egy órát hűtőszekrényben állni hagytam, így levet is eresztett, amibe kevés fahéjat szórtam.
Ezután hozzákevertem a többi gyümölcsöt - amik eddig szintén hűtőben voltak -, és citromlével ízesítettem.




4 megjegyzés: