2016. július 17., vasárnap

Rakott karfiol - sárgarépával, sonkával, juhtúróval


Egy ötlet egy könnyű nyári ebédhez vagy vacsorához. Ugyan már van a blogomon két rakott karfiol, ITT és ITT, de ez most kicsit más, azok ötvözete lett.....

Még egyben, miután kisült

Két szelet közelebbről

Hozzávalók egy kisebb, 2 személyes adaghoz: 1 kis karfiol, 1 sárgarépa, 1-2 maroknyi zsemlemorzsa, olaj, pár szelet füstölt lapocka, 1 kis doboz tejföl, 1 tojás sárgája, só, őrölt bors és szerecsendió, szárított bazsalikom, 5-7 dkg juhtúró, 10-15 dkg reszelt trappista sajt,
tálalásnál: friss bazsalikomlevelek.

A rózsáira szedett karfiolt és a felszeletelt sárgarépát sós vízben roppanósra főztem. A zsemlemorzsát megpirítottam az olajon.
A tejfölből és a tojássárgájából sóval, kevés reszelt sajttal (a nagy része marad a tetejére), őrölt borssal, szerecsendióval és szárított bazsalikommal elkészítettem az öntetet, majd a képeken látható sorrendben raktam egymás tetejére a hozzávalókat. 
Sütőben szép piros-barnára sütöttem, és friss bazsalikomlevelekkel tálaltam.

Alul van a pirított morzsa, rajta a karfiol....

...azon a sárgarépa...

....aztán jön a sonka...

...utána a tejfölös öntet...

....rá a juhtúró....

...végül a trappista



10 megjegyzés:

  1. Igazi nyári finomság, nekem jöhetne egy tányérral.. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Szívesen megkínáltalak volna, de már elfogyott :-)

      Törlés
  2. Nagyon finom guszta! Látom már elfogyott sajnálom pedig sorakoztam volna én is:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva! Most már lekéstél róla, majd legközelebb :-)

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki! De szeretném, főleg, hogy jó sok sajt-túró-tejföl van rajta! :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötlet, és elfogyasztásától tán nem is kell, hogy lelkifurdalása legyen az embernek.Végtére is "csak hús, meg zöldség" - jó, na a tetején meg dísznek az a sajt :-)
    Szerintem juhtúró nélkül is finom, igencsak húzós ára van annak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, biztos jó juhtúró nélkül is. Mi Erdélyből hoztuk, elég sokat, még van belőle, nagyon szeretjük. Ott nem olyan drága.

      Törlés
  5. Hűű!Ez aztán nekem is jöhetne, szeretem a rakott ételeket, meg a karfiolt is. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...