2016. július 27., szerda

Tárkonyos csirkeragu



Ilyenkor nyáron jólesnek a kissé savanykás levesek, a könnyű csirkehússal, tárkonnyal és sok friss zöldséggel.....


Hozzávalók: egy egész vagy egy fél csirkemell (ki menyire "húsos", ebbe csak egy fél került), egy nagyobb fehérrépa, 2 sárgarépa, egy darab zeller, egy maroknyi zöldbab, pár szem gomba, 1 közepes krumpli, egy maroknyi zöldborsó, 1 hagyma, egy nagy csokor friss tárkony, 1-2 szál lestyán- és zellerzöldje, ízlés szerint törött paprika, só, 1 erőleveskocka vagy házi ételízesítő, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál liszt, 0,5 dl tejszín (lehet bele többet is tenni, aki úgy szereti, nekem talán még annyi sem volt), ízlés szerint citromlé.

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítottam, feldaraboltam. A borsón és krumplin (ezek később kerülnek bele, mert hamarabb puhulnak) kívül a többi zöldséget és a felkockázott hús megdinszteltem az olajon, majd felengedtem vízzel és sóztam. Beletettem az egész hagymát, az apróra vágott zöldfűszereket, az ételízesítőt és a pirospaprikát. Kicsit később hozzáadtam a borsót és krumplit is, és készre főztem.
A lisztet elkevertem a tejszínben és besűrítettem vele a levest, majd a végén citromlével ízesítettem.

A hozzávalók - a zöldborsó kivételével, az lemaradt a fotózásról....



5 megjegyzés:

  1. Köszönöm az ötletet a vasárnapi ebédhez! Minden hozzávalóm van - majd a csirke nyakát is elvágja valaki...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez! Szegény csirke nyakát én sem tudnám elvágni :-)

      Törlés
    2. Inkább soha nem ennék csirkét, nem bírnám én sem elvágni a torkát.De ez a leves biztosan nagyon finom.

      Törlés
  2. Ez az egyik kedvenc levesem. Imádom a pikáns ízét. Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés