2016. február 29., hétfő

Vörösboros pincegulyás


Ehhez a finom gulyáshoz - vagy inkább pörkölthöz - szintén Lajos Mari adta az ötletet. Már van egy pincepörköltem fenn a blogomon, ez egy kicsit eltér tőle, de ez is ugyanolyan finom....

Hozzávalók: marhalapocka és sertés oldalas fele-fele arányban, összesen kb. 80 dkg, 2-3 nagy vöröshagyma, zsír, só, 1-2 gerezd fokhagyma, néhány szem köménymag, törött paprika, házi gulyáskrém, 1 paradicsom, néhány szelet zöldpaprika, erős paprika, 2-3 dl vörösbor, kb, 40 dkg krumpli.

Az oldalas darabokat a zsírban fehéredésig pirítottam, majd félretettem. (Mivel a marhahúsnak tovább kell főnie, ezért ez majd csak később jön hozzá.) A hagymát apróra vágtam, a maradék zsírban megdinszteltem, majd rádobtam a kockára vágott marhahúst és erős tűzön ezt is "megpörköltem". Hozzáadtam a törött paprikát, a zúzott fokhagymát, a gulyáskrémet, a köménymagot, az erős paprikát, a paradicsomot és a paprika szeleteket. Ízlés szerint sóztam.
Jó fél óra múlva beletettem az elősütött oldalast, és majdnem puhára főztem az egészet. Ekkor hozzáadtam a bort, a hasábokra vágott krumplit, kicsit utánasóztam, és készre főztem.
Friss kenyérrel tálaltam.




12 megjegyzés:

  1. Micsoda finomságot készítettél megint! :) A képek látványától szinte érzem a gulyás ízét a számban. :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt jól megkívántattad velem! :) Nagyon jól néz ki, és olyan találóan fotóztad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Edith! Igyekeztem étvágyat csinálni hozzá :-)

      Törlés
  3. De finom lehet ez a leves - egyébként is gulyásleves függő vagyok. :)
    Rég jártam nálad, de most végignéztem az utolsó bejegyzéseidet és meg kell állapítanom Katalin, hogy teljesen az én és családom szájíze szerint sütsz-főzöl, nagyon finomakat! Öröm nézegetni a fotókat és olvasgatni a recepteket, mert csupa olyan ételek, melyeket mi is nagyon szeretünk és gyakran készítünk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gabriella! Örülök, hogy hasonló az ízlésünk! Gyere sűrűbben :-)

      Törlés
  4. Petőfi sorait juttattad eszembe: "S szép mint mindig énnekem."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ani! De szép idézetet találtál hozzá :-)

      Törlés
  5. Megéheztem a főztöd láttán! :-) Nagyon jól néz ki ez az étel is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi! Jó étvágyat hozzá, ha egyszer hasonlót készítesz :-)

      Törlés
  6. Ez nekem is nagyon bejön, finom étek és nagyon jól néz ki. Írtam már én is, hogy nagyon hasonló az ízlésünk. A tálalásod pedig mint mindig látványos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Ez a hasonlóság nekem is feltűnt már :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...