2016. február 19., péntek

Vöröslencse fasírt


Ezt a finom pikáns, bangladesi recept alapján készített fasírt is a lányomék asztaláról került ide...

Hozzávaló: 125 g héj nélküli vöröslencse, 1 db nagy hagyma, 2-3 csípős kis paprika, só, 1/4 kiskanál kurkuma, őrölt római kömény és őrölt koriander.

Lencséket 1-1,5 órára meleg vízbe áztatjuk, utána leturmixoljuk. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, és az egészet jól elkeverjük. Pár csepp olíva olajon teflonban kisütjük.
Kb. 7-8 db lett belőle.
Zöldségekkel, salátával tálaljuk.


8 megjegyzés:

  1. Majdnem ugyanez az én lencsekrém receptem, csak az nincs kisütve, hidegen lehet pirítósra kenni. A lencsén kívül só, bors, fokhagyma pici mustár és vaj van benne, amiket simára turmixolok és máris ehető.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a lencsét, így jöhet ez is! :-)

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem a lencsét. Lencsfasírtot már készítettem csak annak a fűszerezése kicsit más volt. Szívesen megkóstolnám ezt is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt még én sem kóstoltam, de állítólag nagyon finom :-)

      Törlés
  4. Igeeen nagyon finom, ugy hogy nem szeretem a lencsét :-D:-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még ha szeretnéd, akkor mi lenne :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...