Ezt a finom pikáns, bangladesi recept alapján készített fasírt is a lányomék asztaláról került ide...
Hozzávaló: 125 g héj nélküli vöröslencse, 1 db nagy hagyma, 2-3 csípős kis paprika, só, 1/4 kiskanál kurkuma, őrölt római kömény és őrölt koriander.
Elkészítése:
Lencséket 1-1,5 órára meleg vízbe áztatjuk, utána leturmixoljuk. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, és az egészet jól elkeverjük. Pár csepp olíva olajon teflonban kisütjük.
Kb. 7-8 db lett belőle.
Zöldségekkel, salátával tálaljuk.
Kb. 7-8 db lett belőle.
Zöldségekkel, salátával tálaljuk.
Majdnem ugyanez az én lencsekrém receptem, csak az nincs kisütve, hidegen lehet pirítósra kenni. A lencsén kívül só, bors, fokhagyma pici mustár és vaj van benne, amiket simára turmixolok és máris ehető.
VálaszTörlésA tiéd is nagyon finom lehet!
TörlésSzeretem a lencsét, így jöhet ez is! :-)
VálaszTörlésÉn is szeretem a lencsét. Lencsfasírtot már készítettem csak annak a fűszerezése kicsit más volt. Szívesen megkóstolnám ezt is. :)
VálaszTörlésEzt még én sem kóstoltam, de állítólag nagyon finom :-)
TörlésIgeeen nagyon finom, ugy hogy nem szeretem a lencsét :-D:-D
VálaszTörlésHát még ha szeretnéd, akkor mi lenne :-)
Törlés