Egy finom göngyölt csirkemell, pikáns ízű mártással, amit nemrég találtam egy Erdély.ma oldalán, a "Süssünk, főzzünk!" rovatban. Aki szereti a juhtúrót, annak biztos ízleni fog...
Hozzávalók nálam, 2 személyre: 4 szelet csirkemell, 4 szelet főtt-füstölt lapocka, 4 kisebb szelet kolozsvári szalonna, 1 nagyobb hagyma, 1-2
gerezd fokhagyma, szárnyas fűszerkeverék, só, bors, kevés olívaolaj,
a mártáshoz: kb. 8 dkg juhtúró, 1 tojássárga, 1 dl tejföl, 1-2 kiskanál étkezési keményítő.
a mártáshoz: kb. 8 dkg juhtúró, 1 tojássárga, 1 dl tejföl, 1-2 kiskanál étkezési keményítő.
Elkészítése:
A
csirkemell szeleteket kiklopfoljuk. Sózzuk, borsózzuk, mindegyikre rakunk egy szelet sonkát, szalonnát, néhány karika hagymát és
zúzott fokhagymát. Rámorzsolhatunk a juhtúróból is, majd felcsavarjuk. Tűzálló tálba tesszük, tetejét megszórjuk a fűszerkeverékkel, vizet öntünk alá, tetejére olívaolajat csepegtetünk. Fedő alatt, sütőben készre sütjük.
A mártáshoz a sütés után megmaradt szaftot felengedjük egy kis vízzel, és elkeverjük a juhtúró, tejföl, tojássárga keverékével. A keményítővel besűrítjük, és egyet forralunk még rajta.
Ezzel a mártással megöntözzük a tekercseket és párolt rizzsel tálaljuk.
A mártáshoz a sütés után megmaradt szaftot felengedjük egy kis vízzel, és elkeverjük a juhtúró, tejföl, tojássárga keverékével. A keményítővel besűrítjük, és egyet forralunk még rajta.
Ezzel a mártással megöntözzük a tekercseket és párolt rizzsel tálaljuk.
A hússzeletek felcsavarás előtt |
És kicsit közelebbről |
A jénaiban, sütés előtt |
A mártás az csak a végén kerül rá - és már eheti is az ember? Azzal nem dugod vissza kicsit a sütőbe ? Nekem nagyon tetszik az ötlet, főképp mert igencsak szeretem a juhtúrót.
VálaszTörlésA mártással már nem kerül vissza a sütőbe, avval le kell önteni, és lehet enni :-)
TörlésAhogy írod, hogy szereted a juhtúrót, akkor biztos ízlene neked is :-)
Milyen egyszerű fogásnak tűnik, és milyen finom lehet. :)
VálaszTörlésKöszi, valóban egyszerű, de én szeretem az ilyeneket :-) Nagyon finom volt :-)
TörlésFincsi lehet :)
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésNem csak jól néz ki, de a hozzávalók alapján igencsak finom is lehet! A juhtúró minden esetre nálunk is népszerű. Meg a korondi kerámia is. :-) Nagyon szépek!
VálaszTörlésKöszönöm Gerdi! Ahogy a juhtúró, úgy a korondi kerámia is mindig kedves nálunk (is) :-)
TörlésRemek!! Szuper ebéd lesz belőle nálunk is. ;-)
VálaszTörlésKöszi, jó étvágyat hozzá :-)
TörlésÉn juhtúróval szoktam néha tölteni a csirkemell szeleteket és nagyon szeretem ízre. Ez valami felséges finomság, amit készítettél! Szerintem lenyűgöző ez a mártás!
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska! Örülök, hogy ilyen sokan szeretitek a juhtúrót :-)
Törlés