2016. február 4., csütörtök

Juhtúrós csirkemell



Egy finom göngyölt csirkemell, pikáns ízű mártással, amit nemrég találtam egy Erdély.ma oldalán, a "Süssünk, főzzünk!" rovatban. Aki szereti a juhtúrót, annak biztos ízleni fog...



Hozzávalók nálam, 2 személyre: 4 szelet csirkemell, 4 szelet főtt-füstölt lapocka, 4 kisebb szelet kolozsvári szalonna, 1 nagyobb hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, szárnyas fűszerkeverék, só, bors, kevés olívaolaj,
a mártáshoz: kb. 8 dkg juhtúró, 1 tojássárga, 1 dl tejföl, 1-2 kiskanál étkezési keményítő.

Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk. Sózzuk, borsózzuk, mindegyikre rakunk egy szelet sonkát, szalonnát, néhány karika hagymát és zúzott fokhagymát. Rámorzsolhatunk a juhtúróból is, majd felcsavarjuk. Tűzálló tálba tesszük, tetejét megszórjuk a fűszerkeverékkel, vizet öntünk alá, tetejére olívaolajat csepegtetünk. Fedő alatt, sütőben készre sütjük.
A mártáshoz a sütés után megmaradt szaftot felengedjük egy kis vízzel, és elkeverjük a juhtúró, tejföl, tojássárga keverékével. A keményítővel besűrítjük, és egyet forralunk még rajta.
Ezzel a mártással megöntözzük a tekercseket és párolt rizzsel tálaljuk.

A hússzeletek felcsavarás előtt

És kicsit közelebbről

A jénaiban, sütés előtt



14 megjegyzés:

  1. A mártás az csak a végén kerül rá - és már eheti is az ember? Azzal nem dugod vissza kicsit a sütőbe ? Nekem nagyon tetszik az ötlet, főképp mert igencsak szeretem a juhtúrót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mártással már nem kerül vissza a sütőbe, avval le kell önteni, és lehet enni :-)
      Ahogy írod, hogy szereted a juhtúrót, akkor biztos ízlene neked is :-)

      Törlés
  2. Milyen egyszerű fogásnak tűnik, és milyen finom lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, valóban egyszerű, de én szeretem az ilyeneket :-) Nagyon finom volt :-)

      Törlés
  3. Nem csak jól néz ki, de a hozzávalók alapján igencsak finom is lehet! A juhtúró minden esetre nálunk is népszerű. Meg a korondi kerámia is. :-) Nagyon szépek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gerdi! Ahogy a juhtúró, úgy a korondi kerámia is mindig kedves nálunk (is) :-)

      Törlés
  4. Remek!! Szuper ebéd lesz belőle nálunk is. ;-)

    VálaszTörlés
  5. Én juhtúróval szoktam néha tölteni a csirkemell szeleteket és nagyon szeretem ízre. Ez valami felséges finomság, amit készítettél! Szerintem lenyűgöző ez a mártás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vicuska! Örülök, hogy ilyen sokan szeretitek a juhtúrót :-)

      Törlés