2015. augusztus 14., péntek

Sárgadinnyekehely joghurttal és bogyós gyümölcsökkel




Saját ötletből született ez a hűsítő desszert. Egy hasonló már van a blogomon, azt pudinggal és teazselével töltöttem, így ezt valami mással szerettem volna. Mindenkinek ajánlom ilyen forró napokra...

Hozzávalók: 1 kisebb sárgadinnyéhez 1 kis doboz gyümölcsjoghurt (most sárgabarackos), 1 mokkáskanál zselatin, szeder, áfonya, mentalevelek.

Elkészítése:
A dinnyét kettévágtam, magjait eltávolítottam, kiskanállal kivájtam a dinnyehúsból.
A joghurt felébe belekevertem a zselatint, felfőztem, majd hozzáöntöttem a többit joghurtot is. Elkevertem benne a kis darabokra vágott dinnyedarabkákat, és megtöltöttem vele a fél dinnyéket.
Tetejét a gyümölcsökkel és a mentalevelekkel kidíszítettem. Jól lehűtve tálaltam.





6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép! Csodásak a gyümölcsök színei, főleg az áfonya hamvassága!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nagyon fincsi lehetett. Kapható még friss szeder és áfonya?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Igen kapható a piacon, elég szépek, vettem már többször is a napokban.

      Törlés
  3. Hű de jól néz ki! :) Szeretném!

    VálaszTörlés