2015. augusztus 5., szerda

Tejszínes csirkeragus tészta


Ezt a finom tésztás receptet a "Receptek a Nagyitól" című kis füzet sorozatban találtam, a csirkemelles ételek között. Egy kisebb adagot készítettem, és kicsit változtattam a leírtakon, pl az arányokon is, a hús javára....

Hozzávalók a saját változatomhoz, 2 személyre: 12-14 dkg nagy masni tészta, 16-18 dkg csirkemell, 1,5 dl főzőtejszín, 8 dkg reszelt trappista sajt, 1 hagyma, só, bors, olaj, 1-2 kiskanál szárított bazsalikom, 1-2 szelet kápia paprika, friss bazsalikomlevelek.

Az apróra vágott hagymát megdinszteltem az olajon, majd rátettem a csíkokra vágott csirkemellet. Sóztam, borsoztam, fűszereztem a bazsalikommal, és hozzáadtam a kis kockákra vágott paprikát. Néhány percig pirítottam, majd röntöttem a tejszínt. Beleszórtam a sajtot is, és még néhány percig forraltam.
Ezt a ragut összeforgattam az időközben kifőzött tésztával. Tálaláskor kisebb bazsalikomlevelekkel szórtam meg.




12 megjegyzés:

  1. Hmmm, ez olyan finomság, ami mindig sikert arat nálunk! Szép színes, a sajt meg különösen tetszik benne! :-)

    VálaszTörlés
  2. Mivel nekem sikerült meg is kóstolnom , állítom nagyon finom és könnyű vacsora étel
    is lehet, különösen ezekben a forró napokban.
    Köszönjük szépen!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Tényleg finom, úgyhogy érdemes egyszer kipróbálni :-)

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a tejszínes és a csirkés ételeket! :) Guszta! :)

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Volt egy kis sertéspörkölt maradékom, azzal elkészítettem vacsorára, nagyon fincsi volt, köszi az ötletet :)

      Törlés
    2. Örülök hogy Te már el is készítetted, még ha kicsit másként is :-)

      Törlés
  6. Mi nagy kifőtt tészta kedvelők vagyunk, így nekem ez is jöhetne. Jól néz ki.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom és egyszerű, vittem is magammal! :-)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm mindnyájatoknak! Örülök hogy tetszik, jó étvágyat hozzá, ha elkészítitek :-)

    VálaszTörlés
  9. De szeretem az ilyen gyors, egyszerű tésztaételeket! Nagyon finom!

    Rég jártam errefelé (igazából az elmúlt hetekben a blogomon sem), de azért most már talán gyakrabban leszek - legalábbis ez a terv. Annyi finomságot készítettél az utóbbi időben, nem győzöm végig nézegetni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabriella, és gyere gyakrabban, új receptekkel is :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...