Ezt a finom tésztás receptet a "Receptek a Nagyitól" című kis füzet sorozatban találtam, a csirkemelles ételek között. Egy kisebb adagot készítettem, és kicsit változtattam a leírtakon, pl az arányokon is, a hús javára....
Hozzávalók a saját változatomhoz, 2 személyre: 12-14 dkg nagy masni tészta, 16-18 dkg csirkemell, 1,5 dl főzőtejszín, 8 dkg reszelt trappista sajt, 1 hagyma, só, bors, olaj, 1-2 kiskanál szárított bazsalikom, 1-2 szelet kápia paprika, friss bazsalikomlevelek.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megdinszteltem az olajon, majd rátettem a csíkokra vágott csirkemellet. Sóztam, borsoztam, fűszereztem a bazsalikommal, és hozzáadtam a kis kockákra vágott paprikát. Néhány percig pirítottam, majd röntöttem a tejszínt. Beleszórtam a sajtot is, és még néhány percig forraltam.
Ezt a ragut összeforgattam az időközben kifőzött tésztával. Tálaláskor kisebb bazsalikomlevelekkel szórtam meg.
Ezt a ragut összeforgattam az időközben kifőzött tésztával. Tálaláskor kisebb bazsalikomlevelekkel szórtam meg.
Hmmm, ez olyan finomság, ami mindig sikert arat nálunk! Szép színes, a sajt meg különösen tetszik benne! :-)
VálaszTörlésMivel nekem sikerült meg is kóstolnom , állítom nagyon finom és könnyű vacsora étel
VálaszTörlésis lehet, különösen ezekben a forró napokban.
Köszönjük szépen!
Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Tényleg finom, úgyhogy érdemes egyszer kipróbálni :-)
VálaszTörlésSzeretem a tejszínes és a csirkés ételeket! :) Guszta! :)
VálaszTörlésKönnyed, finom!
VálaszTörlésVolt egy kis sertéspörkölt maradékom, azzal elkészítettem vacsorára, nagyon fincsi volt, köszi az ötletet :)
TörlésÖrülök hogy Te már el is készítetted, még ha kicsit másként is :-)
TörlésMi nagy kifőtt tészta kedvelők vagyunk, így nekem ez is jöhetne. Jól néz ki.
VálaszTörlésNagyon finom és egyszerű, vittem is magammal! :-)
VálaszTörlésKöszönöm mindnyájatoknak! Örülök hogy tetszik, jó étvágyat hozzá, ha elkészítitek :-)
VálaszTörlésDe szeretem az ilyen gyors, egyszerű tésztaételeket! Nagyon finom!
VálaszTörlésRég jártam errefelé (igazából az elmúlt hetekben a blogomon sem), de azért most már talán gyakrabban leszek - legalábbis ez a terv. Annyi finomságot készítettél az utóbbi időben, nem győzöm végig nézegetni. :)
Köszi Gabriella, és gyere gyakrabban, új receptekkel is :-)
Törlés