Itt az ideje a paradicsom befőzésének. Nálunk is elkészült az első adag, Édesapám szorgos munkájával. A paradicsom is az ő kertjében érett szép pirosra...
Hozzávalók: érett paradicsom, szalicil.
Elkészítése:
Elkészítése egyszerű. A paradicsomot megmossuk, darabokra vágjuk, majd megfőzzük.
Ezután lepasszírozzuk, és a levet annyi ideig főzzük még, míg a kívánt sűrűséget el nem éri. Ez függ attól, hogy mennyire leveses a paradicsom és hogy milyen nagy mennyiséget főzünk egyszerre.
Mikor elkészült még forrón üvegekbe töltjük, tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nagyon szép képeket készítettél! :) Már mi is elkezdtük a paradicsombefőzést, és valószínű, csütörtökön lesz a következő adag.
VálaszTörlésKöszönöm Edith! Akkor nektek is további jó főzőcskézést :-)
TörlésNa, ma hajnalban az első tisztességes adagon én js túlestem. :-) Én SOHA nem teszek bele tartósítót (semmibe se!!) az üvegre celofán, rá tartósító, rá kupak, rá tartósító, rá celofán. Kicsit macerásabb, de garantáltan bio...Ja, és időtlen időkig eláll.
VálaszTörlésMi még nem próbáltuk meg tartósítószer nélkül - lehet hogy nélküle jobb lenne -, de mindig szalicilt használunk. Eddig nem vettük észre, hogy valami bajunk lenne tőle :-)
TörlésA fémkupak alá egy vékony fóliát is szoktunk tenni, mint most a paradicsom esetében is.
Szépek lettek és mennyire finom tud lenni! Imádom a paradicsomot most csak úgy eszem mint az almát!
VálaszTörlésKöszönöm Éva!
TörlésDe szépen felöltöztetted a kis csinos üvegeket!
VálaszTörlésNálunk rengeteg paradicsom fogy, nyáron-ősszel persze frissen, télen a befőzött. Az utóbbi években sosem sikerült annyit főzni, hogy kitartson a következő évig, így a bolti sűrített paradicsomhoz folyamodok. Idén még nem főztem... A kertben annyi van, amennyit megeszünk, a bolti meg elég drága egyelőre. Vagy az is marad? Anyukámnak volt darálója hozzá, nekem nincs, így én is passzírozom, mint Te.
Köszi Gerdi! Apukámnak van egy ilyen darálója, paradicsomhoz, ő azt használja. Mi csak elhozzuk a kész paradicsomlevet :-)
TörlésIlyenkor a legédesebb a paradicsom, augusztus közepétől a végéig! A folpackkal jobban elzáródik a levegőtől. Finom és egészséges, mennyi mindenhez felhasználható. Tölteni való paprikát paradicsomlében szoktam elrakni télére. Csodás fotók!!!
VálaszTörlésFinom házi paradicsom csinos kis üvegekben! Nyáron én is rengeteg paradicsomot fogyasztok. Régen a nagyszüleim, meg anyukám is készített. Szép fotók! :)
VálaszTörlésKöszönöm!
Törlés