Mindenkinek szép ünnepet kívánok!
Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy dagasztás nélküli kenyeret süssek. Most, augusztus 20-ra eljött az ideje. Ízre finom lett, csak a kelleténél kicsit sűrűbb. De az én sütőm nem is nagyon alkalmas kenyér sütésre, épp ezért, csak nagyon ritkán vállalkozok rá.
Úgyhogy aki vállalkozó szellemű, az próbálja ki bátran.....
Úgyhogy aki vállalkozó szellemű, az próbálja ki bátran.....
Hozzávalók: 25-30 dkg liszt, 1 mokkáskanál instant élesztő, 1 kiskanál só, kb 1,8-2 dl víz.
Elkészítése:
A hozzávalókat összekevertem, majd 12 órát (egy éjszaka) állni hagytam, a konyhaasztalon.
A megkelt tésztát reggel lisztezett gyúródeszkára kiborítottam, kicsit átgyúrtam, kenyeret formáztam belőle, tetejét bevagdostam, majd fél óra pihentetés után előmelegített sütőben megsütöttem.
A megkelt tésztát reggel lisztezett gyúródeszkára kiborítottam, kicsit átgyúrtam, kenyeret formáztam belőle, tetejét bevagdostam, majd fél óra pihentetés után előmelegített sütőben megsütöttem.
Csodaszép kenyeret sütöttél! :) Szép ünnepet kívánok!
VálaszTörlésKöszönöm! Nektek is szép ünnepet!
TörlésNagyon szép lett a kenyered. Ma én is kipróbálok egy ilyen kenyérreceptet :)
VálaszTörlésKöszönöm! Kíváncsian várom, hogy Te milyen kenyeret sütsz :-)
TörlésSzép, formás kenyér! Még nem próbáltam a dagasztás nélküli kenyeret, de ami késik, nem múlik! :-)
VálaszTörlésKellemes hosszú-hosszú hétvégét!
Köszi Gerdi! Nektek is további szép hétvégét!
TörlésNagyon szép lett! Miért nem akartad dagasztani? Kíváncsiságból?
VálaszTörlésKöszi Ani! Hogy miért nem dagasztottam? Mert ez ilyen fajta :-) A neten sok ilyen receptet lehet találni, előtte én sem hallottam róla :-)
Törlés