Amikor Szilvásváradon jártunk, sajnos nem tudtunk pisztrángot enni, ezért most itthon bepótoltuk. Újdonságként kukoricadarába forgatva, bazsalikomos krumplival készítettem el. Finom lett, érdemes kipróbálni.
Az ott jártunkkor készített képekből már látható a Szalajka-völgy és a Panoptikum is. Mindkettő nagyon szép és érdekes volt. Kellemes nézelődést hozzá mindazoknak, akit érdekel....
Az ott jártunkkor készített képekből már látható a Szalajka-völgy és a Panoptikum is. Mindkettő nagyon szép és érdekes volt. Kellemes nézelődést hozzá mindazoknak, akit érdekel....
Hozzávalók: személyenként egy kb. 25-30 dkg-os pisztráng, só, kukoricadara, citrom, vaj,
a körethez: borsó, mini sárgarépa (ez konzerv volt), krumpli, friss bazsalikom levelek, só, olaj.
a körethez: borsó, mini sárgarépa (ez konzerv volt), krumpli, friss bazsalikom levelek, só, olaj.
Elkészítése:
A pisztrángot megsóztam és citromlével meglocsoltam, kívül-belül. Beleforgattam a kukoricadarába, alá és belsejébe is tettem egy kis vajat és 1-2 citromkarikát. Alufóliára raktam - kezdetben betakarva vele - és sütőben elkezdtem sütni. Kb 20 perc múlva kinyitottam a fóliát, hogy a hal piruljon és a külseje kicsit ropogós legyen.
A krumplit kockára vágtam, sós vízben megfőztem, majd kevés olajon kicsit átsütöttem és apróra vágott bazsalikommal szórtam meg.
Citromkarikákkal tálaltam.
A borsó és a mini sárgarépa konzerv volt, azt csak melegíteni kellett, de szerintem hidegen is finom hozzá.
A krumplit kockára vágtam, sós vízben megfőztem, majd kevés olajon kicsit átsütöttem és apróra vágott bazsalikommal szórtam meg.
Citromkarikákkal tálaltam.
A borsó és a mini sárgarépa konzerv volt, azt csak melegíteni kellett, de szerintem hidegen is finom hozzá.
De jól néz ki! A halacska is, meg a köret is! Anyukám is sütötte régen kukoricadarába forgatva a halat, én soha. A bazsalikomos krumplival meg nagyon kíváncsivá tettél!
VálaszTörlésHű de jól néz ki! Én is kérnék :)
VálaszTörlésSzeretjük a pisztrángot, én gyakran készítem, a süllő után - mert ez utóbbi a kedvenc - a pisztráng jön. Nagyon guszta a recepted.
VálaszTörlésKöszi lányok! A pisztráng nekünk is kedvenc :-) Csak hát több halat kéne ennünk, ezért is vadászok mindig újabb fajta receptek után :-)
VálaszTörlés