2015. augusztus 4., kedd

Pisztráng kukoricadarában sütve, bazsalikomos krumplival




Amikor Szilvásváradon jártunk, sajnos nem tudtunk pisztrángot enni, ezért most itthon bepótoltuk. Újdonságként kukoricadarába forgatva, bazsalikomos krumplival készítettem el. Finom lett, érdemes kipróbálni.
Az ott jártunkkor készített képekből már látható a Szalajka-völgy és a Panoptikum is. Mindkettő nagyon szép és érdekes volt. Kellemes nézelődést hozzá mindazoknak, akit érdekel....

Hozzávalók: személyenként egy kb. 25-30 dkg-os pisztráng,  só, kukoricadara, citrom, vaj,
a körethez: borsó, mini sárgarépa (ez konzerv volt), krumpli, friss bazsalikom levelek, só, olaj.

Elkészítése:
A pisztrángot megsóztam és citromlével meglocsoltam, kívül-belül. Beleforgattam a kukoricadarába, alá és belsejébe is tettem egy kis vajat és 1-2 citromkarikát. Alufóliára raktam - kezdetben betakarva vele - és sütőben elkezdtem sütni. Kb 20 perc múlva kinyitottam a fóliát, hogy a hal piruljon és a külseje kicsit ropogós legyen.
A krumplit kockára vágtam, sós vízben megfőztem, majd kevés olajon kicsit átsütöttem és apróra vágott bazsalikommal szórtam meg.
Citromkarikákkal tálaltam.
A borsó és a mini sárgarépa konzerv volt, azt csak melegíteni kellett, de szerintem hidegen is finom hozzá.




4 megjegyzés:

  1. De jól néz ki! A halacska is, meg a köret is! Anyukám is sütötte régen kukoricadarába forgatva a halat, én soha. A bazsalikomos krumplival meg nagyon kíváncsivá tettél!

    VálaszTörlés
  2. Hű de jól néz ki! Én is kérnék :)

    VálaszTörlés
  3. Szeretjük a pisztrángot, én gyakran készítem, a süllő után - mert ez utóbbi a kedvenc - a pisztráng jön. Nagyon guszta a recepted.

    VálaszTörlés
  4. Köszi lányok! A pisztráng nekünk is kedvenc :-) Csak hát több halat kéne ennünk, ezért is vadászok mindig újabb fajta receptek után :-)

    VálaszTörlés