|
A pulykamell krumplikrokettel.... |
|
....és tésztával |
Kedves barátainknál ebédeltünk még szeptemberben, és ott ettünk ennek a receptnek az alapján készített vadast. A marhahúson kívül pulykahús is volt benne, ami nagyon ízlett nekem. S mivel eddig szárnyasból még nem készítettem vadast, most épp itt volt az ideje....
A hozzávalók és a pácolás, főzés menete itt alább látható, az eredeti recept szerint. Egy-két apróbb változtatáson kívül mindent ugyanígy készítettem. 1 kg helyett csak 70-80 dkg pulykamellből csináltam, de a zöldségek mennyiségén nem változtattam, csak annyit, hogy az egyik fehérrépa helyett egy pasztinákot tettem bele, szárított vargányát viszont nem. Két napig pácolódott, s került a levébe néhány szem boróka és szegfűbors is, mivel ezek ízét a vadasban nagyon szeretjük. Fehérborral készítettem, és a végén 2 evőkanál saját főzésű csipkebogyó lekvárral ízesítettem, ahogy a recept is írja.
Köretnek
krumplikrokett és "olaszcsavart" tészta készült hozzá. Mindkettővel nagyon finom lett, ezúton is még egyszer köszönöm a kiváló receptet....
|
A páclé főzése |
|
A bepácolt hús |
|
A hús pirítása |
|
Már együtt fől a hús és a zöldségek |
|
A kész vadas |
Nagyon szeretjük a vadas mártást, bármilyen hússal vagy gombával legyen készítve. :) Milyen jó lenne most ebédre. :)
VálaszTörlésImádom, ezt is szívesen elfogyasztanám/ :D
VálaszTörlésOkki, Vicuska köszönöm! Sajnos már rég elfogyott :-)
VálaszTörlésKatalin, nagyon jól készitetted azt a remek pác levet. Szerintem egy éjszakán keresztül elég lenne tartani a pulyka hust benne...habár nem tudom meddig tartottad te a lében.
VálaszTörlésImádom a gyönyörü szaftját ahogy készitetted, bizony én is ki fogom próbálni, mert nálunk egész éven át lehet kapni pulyka mellet, és már kifogytam a receptekböl. Köszönöm hogy megosztottad velünk a készitését, és az eredeti receptet is!
Ritkán eszünk vadast, pedig milyen finom tud lenni! :) Tetszik ez a recept, biztosan nagyon finom a hús így elkészítve, a krokett pedig az egyik kedven köretem, nagyon szeretem! :)
VálaszTörlésElisabeth köszi, a páclében kb. másfél napig volt a hús, de ennyi kellet is neki.
VálaszTörlésHankka köszi, régebben én is csak ritkán főztem vadast, mostanában valahogy "rákaptam" :-)