2021. január 8., péntek

Puncs sok gyümölccsel





A karácsonyi és szilveszteri, de talán az egész téli időszak egyik kedvelt itala a puncs. Nagyon sok változata van, a szeszmentesektől az erős rumos, vagy más szeszes ízekig, amit télen forrón, nyáron pedig jégkockával fogyaszthatunk. Január lévén egy melegen tálalható változatot ajánlanék, amihez én csak mérsékelten töltöttem hozzá a szeszt, viszont annál több gyümölccsel gazdagítottam, így nagyon kellemes ízű, színes-ízes koktélokat kaptam.

Hozzávalók nálam: 1-1 filteres tea, egy citromos zöld tea és egy pirosas színű, vegyes téli gyümölcsös, egy-két csipet hibiszkuszvirág, 6-6 dl víz, a színes teába rum (ízlés szerint 0,5-től 2,5 dl), a citromos teába házi készítésű  limoncello vagy gyömbérlikőr, ha nincs fehér rum (ízlés szerinti mennyiség), barna cukor, egy-két darabka fahéj és teljes rúd, pár szem szegfűszeg és csillagánizs, citrom, narancs, konzerv ananász és leve, valamint mélyhűtött bogyós gyümölcsök.

Elkészítése:
Először a teákat főztem le a fűszerekkel. Mikor készek lettek hozzájuk öntöttem a szeszeket,  a színeshez a rumot, a citromoshoz házi készítésű likőrt. Ehhez még adtam keveset az ananász levéből is. Ízlés szerint édesítettem, és a poharakat megpakoltam a gyümölcsökkel. S már lehetett is kortyolgatni.....






10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom puncsokat készítettél. Csodálatos ízkavalkád.

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen Lívia, nagyon finom volt 😀.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós és finom itókát készítettél:)

    VálaszTörlés
  4. Szinte idáig érzem a puncs finom fűszeres illatát. A citrusos ízvilág nagyon illik hozzá. Én is szívesen elkortyolgatnám a hidegben egy kis lélek melegítőnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt, a maradék hidegen is nagyon ízlett 😊

      Törlés
  5. Biztosan nagyon fínom volt. Most is nagyon hideg van,ki fogom próbálni. A fotók is gyönyörűek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Margó, most már talán el is készítetted, remélem nektek is ízlett! A hideg még kitart egy ideig, ahogy nézem 😊

      Törlés