A karácsonyi és szilveszteri, de talán az egész téli időszak egyik kedvelt itala a puncs. Nagyon sok változata van, a szeszmentesektől az erős rumos, vagy más szeszes ízekig, amit télen forrón, nyáron pedig jégkockával fogyaszthatunk. Január lévén egy melegen tálalható változatot ajánlanék, amihez én csak mérsékelten töltöttem hozzá a szeszt, viszont annál több gyümölccsel gazdagítottam, így nagyon kellemes ízű, színes-ízes koktélokat kaptam.
Hozzávalók nálam: 1-1 filteres tea, egy citromos zöld tea és egy pirosas színű, vegyes téli gyümölcsös, egy-két csipet hibiszkuszvirág, 6-6 dl víz, a színes teába rum (ízlés szerint 0,5-től 2,5 dl), a citromos teába házi készítésű limoncello vagy gyömbérlikőr, ha nincs fehér rum (ízlés szerinti mennyiség), barna cukor, egy-két darabka fahéj és teljes rúd, pár szem szegfűszeg és csillagánizs, citrom, narancs, konzerv ananász és leve, valamint mélyhűtött bogyós gyümölcsök.
Elkészítése:
Először a teákat főztem le a fűszerekkel. Mikor készek lettek hozzájuk öntöttem a szeszeket, a színeshez a rumot, a citromoshoz házi készítésű likőrt. Ehhez még adtam keveset az ananász levéből is. Ízlés szerint édesítettem, és a poharakat megpakoltam a gyümölcsökkel. S már lehetett is kortyolgatni.....
Nagyon finom puncsokat készítettél. Csodálatos ízkavalkád.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia, nagyon finom volt 😀.
VálaszTörlésNagyon mutatós és finom itókát készítettél:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva, jó volt kortyolgatni 😊.
TörlésCsodás! :)
VálaszTörlésKöszönöm 😊
TörlésSzinte idáig érzem a puncs finom fűszeres illatát. A citrusos ízvilág nagyon illik hozzá. Én is szívesen elkortyolgatnám a hidegben egy kis lélek melegítőnek.
VálaszTörlésNagyon finom volt, a maradék hidegen is nagyon ízlett 😊
TörlésBiztosan nagyon fínom volt. Most is nagyon hideg van,ki fogom próbálni. A fotók is gyönyörűek.
VálaszTörlésKedves Margó, most már talán el is készítetted, remélem nektek is ízlett! A hideg még kitart egy ideig, ahogy nézem 😊
Törlés