Porcukorral megszórva, gyümölcsökkel.... |
...és porcukor nélkül, ahogy kisült |
Ezek a bundás kalácsok már régebben, még az ősszel készültek, amikor a leopárd kalácsokat sütöttem. Mikor már a nagy részét megettük a kalácsnak, és kezdett kicsi szikkadt lenni, nem nagyon akart fogyni. Gondoltam, hogy azért meg kéne menteni ezt a pár szeletet. Így jött az ötlet, hogy bundás kalács lesz belőle, reggelire. Nagyon finom lett, mellé akadt banán is, épp volt itthon, de akkor volt még friss szilva is, a mélyhűtőből pedig előkerültek a bogyós gyümölcsök....
Hozzávalók: 4 szelet kissé szikkadt kalács, 1 tojás, 1 dl tej (vagy fele-fele tej és tejszín), 1 vaníliás cukor, ízlés szerint még cukor vagy más édesítőszer, és fahéj,
a sütéshez: olaj,
tálalásnál: porcukor és gyümölcsök.
Elkészítése:
A tojást felvertem a tejjel, hozzákevertem a fahéjat és a cukrokat.
Az olajat felforrósítottam, a kalácsszeleteket egyenként belemártottam a tojásos tejbe. Egy-két másodpercet hagytam benne, hogy kicsit szívjon fel belőle. Ezután mindkét oldalukat szép aranybarnára sütöttem.
Tálalásnál megszórhatjuk még porcukorral, és mellé gyümölcsöket kínálhatunk.
Tálalásnál megszórhatjuk még porcukorral, és mellé gyümölcsöket kínálhatunk.
Finom, laktató, nem mindennapi és nem egy szokványos reggeli. Legalább is nekünk nem. Próbáljátok ki!
Az előkészített kalácsszeletek |
Egy szelet a tojásos tejben megmártózva, sütésre várakozva |
Bundás kalácsot még nem sütöttem, de milyen jó ötlet arra az esetre, ha marad meg kalács. :) Én lehet, hogy tennék rá egy kicsi mogyorókrémet is.;)
VálaszTörlésKöszönöm Iza! Milyen jó őtlet a mogyorókrém, úgy még jobb lehet 😁.
TörlésNagyon guszta ! Még nem ettem de láttam egyszer az Ízőrzőkben és gondoltam majd egyszer kipróbálom, de eddig nem került sorra! Jó ötlet a hasznos felhasználásra !
VálaszTörlésKöszönöm Éva, ha egyszer marad szikkadt kalácsod, próbáld ki, biztos ízlik majd.
TörlésNagyon guszta,váljék egészségetekre!! Narancslekvárral tudnám most rögtön elképzelni. :)
VálaszTörlésKöszönjük kedves Gizi! Narancslekvárral is nagyon finom lehet, az nekem idén sajnos nincs 😊.
TörlésÉn is szeretem a bundás kalácsot, de hagyományosan szoktam készíteni, ahogy a kenyeret. Friss paradicsommal, paprikával, lilahagymával gyakran van vacsorára, ha kicsit megszikkad a kalács. Így édesen, gyümölcsökkel még nem próbáltam. Ötletes.
VálaszTörlésKöszönöm kedves Nea, próbáld ki egyszer édessen is, biztos úgy is ízlik majd!
TörlésNagyon jó ötlet a szikkadt kalácsok felhasználására. Valóban laktató és nem szokványos reggeli. Ki is fogom próbálni.
VálaszTörlésKöszönöm kedves Lívia, próbáld ki, csak egy finom kalácsot kell hozzá sütni 😁.
TörlésNagyszerű maradékmentés.
VálaszTörlésKöszi szépen Ani, valóban az volt 😊.
TörlésMicsoda ötlet! :)
VálaszTörlésKöszi szépen! 😊
Törlés