2015. november 1., vasárnap

Rakott bab




Finom zsenge, hazai, ropogós zöldbabból készül, Apukám kertjéből....

Hozzávalók: 50-60 dkg zöldbab, 30 dkg darált hús, 1 hagyma, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, 1-2 kiskanál sűrített paradicsom, só, ízlés szerint bors, kevés törött paprika, szárított bazsalikom és kakukkfű, olaj, 1 dl rizs, 2 kis doboz tejföl, 10-12 dkg reszelt sajt.

Elkészítése:
A babot megfőzzük sós vízben, csak annyira, hogy még roppanjon. A rizst hagyományos módon megpároljuk.
Elkészítjük a húst is. Ehhez egy hagymát apróra vágunk, megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, belekeverjük a sűrített paradicsomot és a fokhagymát, kevés vizet öntünk hozzá, és készre pároljuk.
Mikor mindennel készen vagyunk, elkezdjük összeállítani. Egy tűzálló tálban alulra tesszük a bab felét, erre jön a rizs, kevés reszelt sajt és tejföl, a darált hús, a tetejére a megmaradt bab, és az összes tejföl valamint sajt.
Sütőben szép piros-barnára sütjük. Friss bazsalikom levéllel tálaljuk, és aki szereti, annak adhatunk mellé csípős paprikát is.

A rakott bab összeállítása....






3 megjegyzés:

  1. Szeretjük a rakott ételeket mindenféle zöldségből hússal, sonkával mikor mivel. Készítem is gyakran.
    Az apukád kertjéből biztos jobb. mint a piacról vett. Jól néz ki és biztos, hogy finom is.

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretem a rakott ételeket, készüljön zöldbabbal, káposztával vagy karfiollal. :) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés